Ovnsgrøt med gulrot, rosin og kanel – smakfull start på dagen!
Bygg er den kornsorten det dyrkes mest av i Norge, og en råvare vi burde spise mye mer av. Den er både kortreist og bærekraftig og super for kroppen. Krydderne i denne retten er de samme vi bruker i gulrotkake; søte og spennende.
Ingredienser:
til 10 personer
2 dl byggryn (bløtlegges dagen før)
2 dl havregryn
1 ts bakepulver
4 ts kanel
½ ts ingefær
½ ts muskatnøtt
1 ts kardemomme
1 ts salt
2 egg
7 dl melk
2 gulrøtter
3 ss rosiner
Rapsolje til å smøre formen
Utstyr: rivjern, bolle, litermål, teskje, ildfast form
Framgangsmåte:
Tid: ca 50 min med barn, ca 40 min voksen
Sett ovnen på 175 grader varmluft.
Riv gulrøttene på rivjern.
Visp sammen egg i bollen og tilsett melken. Bland i gryn og krydder. Rør inn revne gulrøtter og rosiner.
Smør formen med olje og hell blandingen over i formen.
Stek i 20-30 min. Avkjøl grøten 5 min før den serveres med litt honning på.
Alternativer ved intoleranser:
Laktose: Bruk laktosefri eller plantebasert melk.
Egg: Bland 1 ss chiafrø og 3 ss vann, og la stå i 10 minutter. Erstatter 1 egg
Gluten: Bruk glutenfri havregryn.