Ovnsbakt omelett i salatblad
Dette er en lettvint og raskt laget rett som er velegnet til å bruke opp rester i. Omeletten kan lages dagen i forveien og pakkes med på tur eller serveres ute i skolegården.
Ingredienser
8 porsjoner
6-7 egg
300 g grønnsaksblanding (frossen) eller grønnsaksrester om du har
1 gul løk kuttet i små terninger
Urter etter ønske og tilgjengelighet (gressløk, persille, timian, oregano e.l)
½ ts salt
Pepper
3 ss vann
1 isbergsalat
Utstyr: bolle, visp, skjærefjøl, kniv, ildfast form, bakepapir, spiseskje, teskje
Framgangsmåte
Tid: ca 45 min med barn, ca 35 min voksen
Kakk eggene i en bolle og visp godt sammen.
Ha i vann, salt og litt pepper. Visp sammen.
Sett ovnen på 180 grader varmluft, og legg bakepair i ildfast form.
Fordel grønnsakene utover i formen og stek i 10 min.
Hell eggeblandingen over grønnsakene og stek omeletten i ca 20-25 min.
Skyll og tørk isbergsalaten og løsne ett og ett blad.
Når omeletten er ferdig stekt, la den få kjøle seg ned litt før du deler den opp i 12 stykker/deler. Server omeletten i et salatblad.
Tips: Omelett kan varieres i det uendelige. Bruk det du har tilgjengelig, for eksempel kokt potet, gulrot, bakte rotgrønnsaker, spinat, sopp, paprika, løk, tomat, urter og lignende. Omeletten er også god på nystekt hjemmelaget brød eller knekkebrød.