Langpannekake med banan og blåbær
Bananpannekaker er lettvint, sunt og skikkelig godt. Pannekakene blir best om en bruker bananer som er godt modne.
Ingredienser
20 porsjoner
8 godt modne bananer (helst brune i skallet)
8 egg
8 dl havregryn
6 ss akasie honning
4 ts bakepulver
4 dl melk
225 g blåbær (ferske eller fryste)
Kanel (kan sløyfes)
Utstyr: stor bolle, gaffel/ballongvisp, desilitermål, ss, ts, bakepapir, langpanne, stavmikser
Framgangsmåte
Tid: ca 35 min med barn, ca 25 min voksen
Dekk langpannen med bakepapir og sett stekeovn på 190 grader varmluft.
Ha bananene i bollen og mos dem lett med en gaffel eller visp .
Tilsett egg og bland sammen.
Tilsett havregryn, honning, bakepulver og melk. Rør sammen og kjør til en glatt røre med stavmikser.
Hell røren i langpannen, fordel blåbærene utover og stek i 10-13 min. Når røren er fast er pannekaken ferdig.
Skjær opp i 25-30 stykker. Ha på litt honning og kanel om ønskelig.
Tips: For at barna skal ha nok å gjøre når denne retten lages, sett frem et utvalg grønnsaker og la dem kutte grønnsaksstaver i tillegg. Husk på utstyr til grønnsaksstaver (skjærefjøl, kniv, fat).
Alternativer ved intoleranser:
Laktose: Bruk laktosefri eller plantebasert melk.
Egg: Bland 1 ss chiafrø og 3 ss vann, og la stå i 10 minutter. Erstatter 1 egg.
Gluten: Bruk glutenfrie havregryn.