Langpannekake med banan og blåbær

Bananpannekaker er lettvint, sunt og skikkelig godt. Pannekakene blir best om en bruker bananer som er godt modne. 

Pannekake i langpanneform med blåbær.

Ingredienser

20 porsjoner

  • 8 godt modne bananer (helst brune i skallet)

  • 8 egg

  • 8 dl havregryn

  • 6 ss akasie honning

  • 4 ts bakepulver

  • 4 dl melk

  • 225 g blåbær (ferske eller fryste)

  • Kanel (kan sløyfes)

Utstyr: stor bolle, gaffel/ballongvisp, desilitermål, ss, ts, bakepapir, langpanne, stavmikser


Framgangsmåte

Tid: ca 35 min med barn, ca 25 min voksen

  1. Dekk langpannen med bakepapir og sett stekeovn på 190 grader varmluft.

  2. Ha bananene i bollen og mos dem lett med en gaffel eller visp .

  3. Tilsett egg og bland sammen. 

  4. Tilsett havregryn, honning, bakepulver og melk. Rør sammen og kjør til en glatt røre med stavmikser.

  5. Hell røren i langpannen, fordel blåbærene utover og stek i 10-13 min. Når røren er fast er pannekaken ferdig.

  6. Skjær opp i 25-30 stykker. Ha på litt honning og kanel om ønskelig.


Tips: For at barna skal ha nok å gjøre når denne retten lages, sett frem et utvalg grønnsaker og la dem kutte grønnsaksstaver i tillegg. Husk på utstyr til grønnsaksstaver (skjærefjøl, kniv, fat).


Alternativer ved intoleranser:

  • Laktose: Bruk laktosefri eller plantebasert melk.

  • Egg: Bland 1 ss chiafrø og 3 ss vann, og la stå i 10 minutter. Erstatter 1 egg.

  • Gluten: Bruk glutenfrie havregryn.