Gresskar – det oransje gullet
– 80 kroner for en kaffe med melk og gresskar? Jeg så vantro på min datter. – Det der kan vi lage for 8 kroner, sa jeg skråsikkert. For hvor vanskelig kan det være?
Read More– 80 kroner for en kaffe med melk og gresskar? Jeg så vantro på min datter. – Det der kan vi lage for 8 kroner, sa jeg skråsikkert. For hvor vanskelig kan det være?
Read MoreIngenting er så godt som en god varm suppe en kald høst eller vinterdag. Poteten sørger for en silkemyk konsistens og deilig rund smak.
Read MoreHver tirsdag og torsdag inviterer vi 5.-7. klasse til aktiviteter i Geitmyra besøksdrivhus eller på Geitmyra gård. Har du lyst til å få nye venner, hjelpe våre flinke gartnere og smake nye smaker?
Read MoreSild hører julen til, og hjemmelaget smaker best! Her har du et par varianter å velge mellom.
Read MoreI Geitmyra Juniorkokkers lokaler i Mathallen står Carina Hultin Dahlman omringet av 12 superkonsentrerte ungdommer. Det er midt i pizzaleksjonen og forsamlinga er stille. For pizza er noe de liker godt.
Read More– Hvis vi skal spise kjøtt, må vi også forholde oss til at dyr må dø. På Geitmyra Ringsaker lærer barn om matens opprinnelse på en uvanlig måte - gjennom haneslakt. Hanen er fra Hovelsrud gård og bygdeslakter Cato Taalesen leder an i denne viktige leksjonen om liv, død og matproduksjon.
Read MoreMarius (13) og Wilma (15) åpner østers som om de aldri skulle gjort annet denne solfylte og varme lørdagen i september. Om kort tid kommer det en gjeng med eksklusive gjester fra Oslos restaurantverden. Det er klart for juniorkokkenes debutlunsj.
Read MoreDen grønne oasen er åpen fra tirsdag 1. oktober – lørdag 5. oktober fra 11-15. Juniorgartnerne våre står klare til å ta imot familier, barnehager og alle som vil oppleve dette unike stedet. Og det er helt gratis!
Read MoreDet skorter ikke på ambisjoner når Geitmyra matkultursenter for barn tar ungdomssatsingen til nye høyder. Nå blir to Michelin-kokker en del av teamet som skal forme framtidas mattalenter.
Read More– Det er utrolig inspirerende å se hva våre juniorkoker og -gartnere får til, utbryter en entusiastisk Eivind Løvdal, daglig leder for Geitmyra matkultursenter for barn. Søndag ble en minneverdig dag da 25 ungdommer i alderen 13-17 år forvandlet Geitmyra gård til en fargesprakende matfestival for barnefamilier.
Read More– Vi har nådd ut til et forbløffende antall barn og ungdom på kort tid, sier en entusiastisk Bente Bugge-Erlingsen, leder av Geitmyra Tønsberg som nå fyller 1 år.
Read MoreHva er den beste måten å tilbringe høstferien på? Jo, ved å lage – og spise – fantastisk god mat sammen med andre ungdommer! Vi tar deg med på en kulinarisk reise rundt i verden, men med fokus på norske råvarer i sesong. Sjekk ut menyen vår og meld deg på!
Read MoreFlatbrød med spelt er tradisjonsbakst uten gjær, kjevlet tynt, og stekt på takke. Passer ypperlig til spekemat til jul, eller til suppe og gryter året rundt. Denne oppskriften er fra Opplysningskontoret for brød og korn.
Read MoreBygg er en av kornsorter vi dyrker mest av i Norge, faktisk har vi dyrket det siden jernalderen. Byggrynslapper smaker kjempegodt og gir energi som varer lenge. Servér med eplesyltetøy, blåbær eller det du liker av topping.
Read MoreForskjellige typer flate brød og chili sin carne er noen av rettene på Barnas høstfest på Geitmyra. Vil du prøve å lage noe hjemme? Oppskriftene finner du her.
Read MoreHelgen 21. og 22. september er det igjen duket for Open House Oslo. Opplev Oslos fineste arkitektur; det være seg bygninger, interiør, hager, parker og uterom. Søndag kan du møte arkitektene og entreprenørene i drivhuset vårt.
Read MoreSøndag 22. september inviterer juniorkokkene og -gartnerne til høstfest på Geitmyra gård og i Geitmyra besøksdrivhus. Vi gleder oss til å ta i mot små og store!
Read More– Som menyen på et bikertreff, skrev Dagbladet om Fæbrikstads matservering i fjor. I år blir det andre boller og Geitmyras juniorkokker er noen av dem som skal stå for matserveringen denne helgen.
Read MoreI denne oppskriften lar vi deigen langtidsheve i kjøleskapet over natten, med det reduserer vi gjærsmaken og bedrer næringsopptaket. Pynt med salt, urter og grønnsaker som du liker, bruk kreativiteten.
Read More– Taco med norske tradisjonsoster, masse deilig tilbehør og tilslørte bondepiker a la Dyrsku´n er noe av det vi skal lage, sier Bente Bugge-Erlingsen fra Geitmyra Tønsberg.
Read More