Norges viktigste kokkejobb
Norges viktigste kokkejobb
Geitmyras Juniorkokker AS er den nye satsingen til Geitmyra matkultursenter. Her lærer vi ungdom i alderen 14-18 år å lage mat, og gir dem deres første jobb. Nå søker vi en entusiastisk og erfaren kjøkkensjef til å inspirere og lære ungdom å lage mat, og som kan ta ungdommens matlaging til neste nivå.
Read More
Juniorkokkene imponerer igjen!
Juniorkokkene imponerer igjen!
– Dette har jeg gledet meg til siden i fjor! Det er frivillighetsfest for Bydel Sagene og køen foran matstasjonen er lang. Mange av gjestene gleder seg til maten. For tredje år på rad er det juniorkokkene fra Sagene og Geitmyra som står for menyen, matlagingen og serveringen.
Read More
Matnyttig frivillighet – Matsentralen Vestfold og Telemark og Geitmyra Tønsberg
Matnyttig frivillighet
– Vi opplever at frivillige ønsker seg mer kunnskap om mat og praktisk matlaging. Det er allerede store sosiale forskjeller i helse og kosthold, sier daglig leder ved Geitmyra Tønsberg, Bente Bugge-Ellingsen.
Read More
Kunnskapsministeren på besøk: Spiselig matte, naturfag og språk
Kunnskapsministeren på besøk: Spiselig matte, naturfag og språk
– Vi fikk servert posesuppe i mat og helse, sier Jacob. – Sa du fra til læreren? spør kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun. – Nei, men jeg sier det til deg! Det er god stemning når barna på Geitmyra Kristiansand loser kunnskapsministeren gjennom læringsløypa der tverrfaglig undervisning står på blokka.
Read More
Grønnkålen – en ekte hverdagshelt
Grønnkålen – en ekte hverdagshelt
Grønnkålen har vært dyrket i flere tusen år. I de siste årene har den seilt opp som en supergrønnsak – full av viktige næringsstoffer.
Read More
Sellerirot – hjerterota
Sellerirot – hjerterota
Sellerirot er fest og hverdag på én og samme tid. Den er fantastisk i rotmosen til søndagsmiddagen og i tirsdagssuppa.
Read More
Utplanting
Utplanting
Når man bør plante ut avhenger av hvor i landet du bor. Utplanting er stressende for plantene. Her er Mikkel og Marens – Geitmyras supergartnere – beste råd!
Read More
Ville vekster
Ville vekster
Har du tenkt på at mange av vekstene vi tenker på som ugress, egentlig er spiselige? I byen vokser det ville vekster overalt, i veikanten, i sprekker i asfalten, på balkonger, i hager og parker. Mange av de ville vekstene er gode å spise.
Read More
Prikling
Prikling
Prikling betyr å flytte små planter over i en større potte for å få bedre plass å vokse på. Geitmyras gartner, Mikkel, gir deg tipsene for å lykkes med dyrkingen.
Read More
Forkultivering
Forkultivering
Noen planter krever lengre vekstsesong enn hva våren og sommeren her oppe i nord kan tilby. Vi kan forlenge sesongen ved å så plantene inne for at de skal rekke å bli klare innen frosten på høsten. Dette kalles forkultivering.
Read More
Kjøp frøene som gjør at du lykkes
Kjøp frøene som gjør at du lykkes
Frø er ferskvare, til en viss grad og du bør derfor ha ferske frø til en ny dyrkesesong. Spiredyktigheten til frøet vil synke ved lagring, så om du skal lagre frø, holder de seg best i mørkt, tørt og kaldt klima. Her er forslag til nettbutikker som selger frø.
Read More
Det perfekte egget
Det perfekte egget!
– Hæ! Er det en verdensdag for egg også? Martin (13) tror ikke sine egne ører. Tidligere har vi vært gjennom belgfruktdagen, vegetardagen og gulrotdagen. Han lurer på hvorfor det ikke finnes en egen dag for surt godteri, sliders eller en saftig biff. Det gjør det sikkert, men jeg har ikke tenkt til å fortelle ham om det. Vi kan heller snakke litt om eggets fortreffelighet.
Read More
Brød á la Kolbjørn
Brød á la Kolbjørn
Hva er 70% av 400? Dette er en brødbakerteknikk som ikke krever oppskrift. Ekte bakere bruker ikke litermål. De veier råvarene. Til dette brødet bruker vi 400 gram mel og 70% hydrasjon. Ja, det tar litt tid. Men så blir det helt vilt bra!
Read More
– Utrolig kjekt å servere vår mat til så mange flotte barn! Restaurant Under feat. juniorkokkene fra Geitmyra
Juniorkokkene feat. restaurant Under
– Har dere booka bord? Juniorkokken Benjamin ser opp på gjengen som har stilt seg i kø. Alt er i orden og barna blir vist inn i restauranten. På menyen står det kaldrøyka sei fra Kristiansand og breiflabbhalv med blomkål, selleripuré, brokkolini og sellerirotsmørsaus.
Read More
Sprudlende ertesuppe og biemat på fritida
Sprudlende ertesuppe og biemat på fritida
Klokka er 14.30 og på Løkken stormer en gjeng med 12-13 åringer inn døren til den gamle rederboligen. Det er torsdag og Etter skoletid på Geitmyra Tønsberg.
Read More
Bli frivillig på Geitmyra
Bli frivillig på Geitmyra
På Geitmyra har vi flere åpne arrangementer gjennom året. Og de hadde ikke vært det samme uten hjelpen vi får fra våre fantastiske frivillige. Nå vil vi gjerne ha enda flere ildsjeler med i vår frivillig-stab på alle våre matkultursentre i Oslo, Kristiansand, Ringsaker og Trondheim. Har du lyst til å være med på laget?
Read More
Slush med ville vekster
Slush med ville vekster
Her lager vi slush, men du kan også bruke saften til å lage ispinner eller drikke den iskald. Den raskeste måten å lage slush på er å blande saften med knust is. Her får du oppskrift på saft av bjørkekvister, granskudd, bærblader og lønneblomster.
Read More
– Dette blir gøy! Strålende vårprogram på Geitmyra Ringsaker
– Dette blir gøy! Strålende vårprogram på Geitmyra Ringsaker
– Vi er opptatt av å samarbeide med lokale krefter. Det er viktig for oss at vi er et bilde av det som produseres her, og at barna lærer seg verdien av kortreist mat. At de bare kan gå til bonden, sier Inger-Marie Lupton.
Read More
– Se på dette! Tenk at vi får betalt for å være her!
– Se på dette! Tenk at vi får betalt for å være her!
Benjamin slår ut med armene når han ser all maten. – Ja, det er det verste. Eller beste, ler Peder. Juniorkokkene er på jobb på Geitmyra Ringsaker i vinterferien.
Read More
Hjemmelaget pasta og brunostmousse. Kokkeskolen i Kristiansand er i gang!
Hjemmelaget pasta og brunostmousse. Kokkeskolen i Kristiansand er i gang!
Tolv ivrige ungdommer bruker vinterferien sin på å lage mat. I løpet av uka skal de innom Italia, Frankrike, England og Mexico. Blant annet.
Read More