Energibarer
Kjeks og energibarer du kjøper på butikken inneholder ofte mye sukker. Lager du kjeksene selv blir de mye sunnere - og bedre! I disse kjeksene bruker vi grovt mel og naturlig søtning fra banan og kokosmelk.
Read MoreFisk i pakke på SFO
Dette er en veldig populær oppskrift på Geitmyra: både enkel å lage og med masse smak, siden alt som er i pakka, gir smak til fisken, og omvendt.
Read MoreMer informasjon om Læringsrik mat
Her finner du mer informasjon om Geitmyras SFO-prosjekt Læringsrik mat i Agder.
Read MoreVåre kurs i Agder
Her finner du informasjon om kursene Geitmyra Kristiansand tilbyr for SFO i Agder.
Read MoreNyttige lenker og verktøy
Her finner du lenker til eksterne sider med nyttig informasjon og pdfer du kan laste ned.
Read MoreMatens rolle på SFO
Matglede er en nøkkel til folkehelse og bærekraft. Gode opplevelser rundt mat og måltid, gir kunnskap barna tar med seg resten av livet.
Read MoreMeny i tråd med kostrådene
Sunn mat må være godt. Den må være tilgjengelig og den må være i tråd med kostrådene. Hva må du tenke på når du skal lage menyen til SFO?
Read MoreMatagenter
En matagent er en som lager god og sunn mat til alle på SFO, snakker fint om maten, tør å utforske nye smaker, er vert for måltidet og hjelper til med å redusere matsvinn.
Read MoreGrønnkålpesto
Superdigg, supersunn og superbillig pesto! De fleste kjenner til pesto genovese med basilikum og pinjekjerner. Men hvorfor ikke prøve andre varianter. Lag pesto med persille, mynte, koriander eller stilken til gulrøttene. Og bruk gresskarkjerner, solsikkerfrø, mandler eller andre typer nøtter. Det er gøy å prøve seg fram!
Read MoreGeitmyras fiskekaker
På Geitmyra digger vi de klassiske sørlandske med ingefær, revet muskatnøtt og urter fra kjøkkenhagen.
Read MoreGulrotsuppe med appelsin
Gulroten kommer fra Afghanistan og er en viktig kulturplante over hele verden. Den kan brukes i utallige ulike retter da den er like god å spise både rå, kokt eller bakt i ovn, og brukes derfor i alt fra supper til kaker.
Read More