LINDMO: Bli kjent med juniorkokkene på Geitmyra
LINDMO: Bli kjent med juniorkokkene på Geitmyra
Hadia og William har vært juniorkokker på Geitmyra siden 2020. De er på Lindmo, tar over kjøkkenet til Wenche på God morgen, Norge, lager mat til Kongen, møter Bill Gates og serverer mat til kjendisene på Aschehougs hagefest. Men mest av alt lager de – og serverer – god og bærekraftig mat til barn og unge.
Read More
Belgfrukt er supermat!
Belgfrukt er supermat!
10. februar hyller vi belgfrukten. Vi hyller puylinser, hestebønner og kikerter. Vi hyller belugalinser, kidneybønner og edamamebønner. Belgfrukt er en gavepakke. Det er knallgodt, supersunt, klimavennlig og rimelig.
Read More
Ungdom fra Innlandet lagde lokalmat til 400 gjester
Ungdom fra Innlandet lagde lokalmat til 400 gjester
– Juniorkokk i jobb er et fantastisk prosjekt der ungdom får vise hvor dyktige og engasjerte de er, sier daglig leder for Geitmyra Ringsaker, Inger-Marie Lupton.
Read More
Nye juniorkokker fra bydel Sagene imponerer på kjøkkenet
Nye juniorkokker fra bydel Sagene imponerer på kjøkkenet
Ungdommene fra bydel Sagene imponerte med nye kombinasjoner av kjente og kjære smaker på sin eksamensmiddag. Fyldig tomatsuppe, fiskeburgere med hjemmelaget remulade og falafel i vaffel – det var stor variasjon i de ulike rettene som ble presentert.
Read More
Det mest selvfølgelige kostrådet
Det mest selvfølgelige kostrådet
Vi mennesker har brukt 10.000 år på å lære oss hva som er bra for oss å spise. Det bør også de nye kostrådene ta utgangspunkt i.
Read More
Tips til rimelig og digg meny
Tips til rimelig og digg meny
Heldigvis finnes det råd for god og rimelig mat. Her er våre beste tips.
Read More
Bli med på babymatkurs på Geitmyra!
Bli med på babymatkurs på Geitmyra!
Har du lyst til å gi barnet ditt en god start i livet og oppleve matglede for hele familien? På matkurset Tidlig matglede vil du få inspirasjon, kunnskap og ikke minst lære å lage god mat til babyen din som hele familien vil like å spise.
Read More
Feite maur og blåsyre! Colombianske smaker på Geitmyra
Feite maur og blåsyre! Colombianske smaker på Geitmyra
– Vi kaller disse maurene for fat ass ants, forteller den Colombianske kokken John Herrera og viser fram en trillrund maur til barna på Etter skoletid. I tillegg har han med seg den svarte sausen tucupi, laget av en grønnsak som inneholder blåsyre når den er rå.
Read More
Bli med til middelalderen
Bli med til middelalderen
– Hvor lenge lever en sau? Det lukter gløgg! Jeg får lyst på grøt! Hvor mye tjener du? Vear skole er på ukesundervining på Geitmyra Tønsberg og engasjementet er høyt. I løpet av uka skal elevene gjennom 10 000 med mathistorie, tilberede andehjerter, lage byggrynsalat og sylte grønnsaker. Blant annet.
Read More
Det fantastiske kornet
Det fantastiske kornet
Korn er kanskje verdens viktigste råvare fordi det forsyner nesten alle verdens mennesker med mat – hver dag! På Geitmyra baker vi brød, knekkebrød, lager kjøleskapsgrøt, granola og pasta. Blant annet. Her viser vi dere gode oppskrifter som barna lett kan ta del i.
Read More
Nye kokker på Huset på Haugen
Nye kokker på Huset på Haugen
Ni ungdommer fra bydel St Hanshaugen har denne høsten vært på kurs på Geitmyra. Der lærer de å lage sunn og god mat til andre, og hva som er viktig å tenke på når man setter sammen et måltid.
Read More
Pepperkaker – krydret og ekstra krydret
Hjemmelagde pepperkaker – krydret og ekstra krydret
Det er ikke alle pepperkakeoppskrifter som faktisk har pepper. Og det er jo i grunn litt rart! Vi lager en tradisjonell oppskrift med pepper og de krydderne som skal være i de beste pepperkakene. Vi lager også dobbeltpeprede pepperkaker, og med ekstra ingefær.
Read More
Nye juniorkokker i bydel Gamle Oslo
Nye kokker i bydel Gamle Oslo
– Jeg skal lage linsesuppe på eksamen. Jeg har øvd hjemme denne uka og lagde en stor gryte til familien. Alt ble spist opp – de elsket den! Nawal (13) er en av 12 ungdom som tok juniorkokk i jobb-eksamen på Central Park.
Read More
Rekordbesøk på Barnas store gresskarfest
Rekordbesøk på Barnas aller beste gresskarfest
Over 1600 fant veien til Geitmyra gård på søndag. Vi håper at alle som tok turen har fått inspirasjon til å lage noe godt av gresskaret!
Read More
Brød og matsirkus på Geitmyra Tønsberg i høstferien
Brød og matsirkus på Geitmyra Tønsberg i høstferien
– Hva er 70% av 400? Det er Kolbjørn Enge, underviser på Geitmyra, som spør. Han har brødbakerskole for ungdommene som er på Geitmyra Tønsbergs aller første kokkekurs denne ferien.
Read More
Tips til deilig turmat
Tips til deilig turmat!
Maten smaker ekstra godt ute på tur. Å spise god mat på tur er enklere enn du tror. Med litt planlegging og noen enkle forberedelser kan turmaten bli både god, sunn og spennende.
Read More
Pengegave skaper nye juniorkokker
Pengegave skaper nye juniorkokker
– En uventet og utrolig generøs gave! Vi vil bruke midlene til å utdanne nye juniorkokker. På den måten gir vi noe tilbake til samfunnet, sier Helene Isaksen om pengegaven fra festivalen Sommerbris.
Read More
Smaken av 10 000 år med mathistorie
Smaken av 10 000 år med mathistorie
6a fra Eik skole i Tønsberg er de aller første elevene til å ha undervisning på det splitter nye matkultursenteret i Tønsberg. I løpet av undervisningsdagene går de gjennom 10 000 år med mathistorie.
Read More
Sikter mot Guinness rekordbok
Sikter mot Guinness rekordbok
Nå vil Geitmyra Tønsberg samle inn kjøkkenvisper til en helt unik samling. – Vi ønsker oss kjøkkenvisper - helst gamle og historiske visper i tre eller metall.
Read More
– Å bruke ungdom til formidling er helt gull!
– Å bruke ungdom til formidling er helt gull!
Når Geitmyra Ringsakers store drivhusfest går av stabelen, er det juniorkokkene som står for mye av formidlingen. – Jeg ønsker å bli bedre til å lage mat, sier Olai Mañon om sin aller første jobb.
Read More