Gresskarlapper
Gresskar kan brukes til mye mer enn som utskårne figurer på allehelgensaften. Gresskarkjøttet er fiberrikt og har en mild og søtlig smak og egner seg supergodt i lapperøre da det gir både god smak og konsistens.
Ingredienser
til 6 personer
4 dl bakt eller kokt gresskar
2,5 dl mel
3-4 dl kulturmelk
2 egg
1 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts honning/sukker
1 ts eddik
Utstyrsliste
Gryte eller stekebrett / Stavmikser / Bakebolle / Litermål / Teskje / Visp / Stekepanne / Stekespade
Framgangsmåte
Kok eller bak gresskaret til det er mørt, ca 20 minutter.
Mos det ferdigkokte gresskaret med en stavmikser.
Pisk eggene i en bolle.
Ha i gresskar, melk, honning og eddik. Visp så inn det tørre.
Stek lappene i tørr stekepanne (gjerne teflon) i ønsket størrelse.