Gresskarlapper
Gresskarlappene kan også stekes på steketakke.
Gresskar kan brukes til mye mer enn som utskårne figurer på allehelgensaften. Gresskarkjøttet er fiberrikt og har en mild og søtlig smak og egner seg supergodt i lapperøre da det gir både god smak og konsistens.
Ingredienser
til 6 personer
4 dl bakt eller kokt gresskar
2,5 dl mel
3-4 dl kulturmelk
2 egg
1 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts honning/sukker
1 ts eddik
Utstyrsliste
Gryte eller stekebrett / Stavmikser / Bakebolle / Litermål / Teskje / Visp / Stekepanne / Stekespade
Framgangsmåte
Kok eller bak gresskaret til det er mørt, ca 20 minutter.
Mos det ferdigkokte gresskaret med en stavmikser.
Pisk eggene i en bolle.
Ha i gresskar, melk, honning og eddik. Visp så inn det tørre.
Stek lappene i tørr stekepanne (gjerne teflon) i ønsket størrelse.