Gulrot- og gresskarsuppe
med kokos, spisskummen og chili
Gresskar og gulrot sammen blir en god suppe. Gresskarkjernene kan du ta vare på til neste vår og plante ut når den tid kommer, så har du gresskar til høsten igjen.
Ingredienser
(4 porsjoner)
3 ss nøytral olje
2 hvitløksfedd
¼ rød chili
1 ss ingefær, revet
1 løk
½ kg gresskar
½ kg gulrøtter
2 ts spisskummen
2 dl linser
8 dl vann eller hønsekraft
1 boks kokosmelk
½ sitron
Salt og pepper
Framgangsmåte
Skrell og del opp gresskar og gulrøtter i biter.
Skrell og hakk løk, hvitløk, ingefær og chili.
Varm opp oljen. Stek løk, hvitløk og chili til det blir mykt.
Tilsatt gresskar, gulrot, ingefær og spisskummen i gryta. La det stå og svette litt.
Ha linsene i gryta.
Tilsett kraft og kokosmelk i gryta og kok i 30 minutter.
Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin.
Smak til med salt, pepper, sitronsaft og eventuelt mer spisskummen.
Tips
Hokkaidogresskar kan du spise skallet på og trenger du ikke å skrelle. Gulrøttene skreller du kun hvis de har stygge merker.