Gresskarpizza

Hvorfor ikke ha gresskar på pizzaen? Det er kjempegodt! Denne oppskriften er med bakt gresskar, sopp, fetaost og toppet med sprø, ristede gresskarkjerner.


Pizzadeig

Begynn med å lage pizzadeig. Hvordan lage en tynn og sprø pizzadeig på en enkel måte, men uten å bruke en blande- og eltemaskin? Prøv denne framgangsmåten fra Barnas aller beste kokebok.

Gresskarfyll

Ingredienser

  • 1 lite gresskar

  • 1⁄2 stk chili

  • 3 ss olivenolje

  • 1⁄2 stk sitron

  • 1 ts salt

  • Mozzarella eller annen økologisk ost

  • Sjampinjong, kantareller eller annen sopp du liker

  • Fetaost

  • Ristede gresskarkjerner

  • Olivenolje


Framgangsmåte

  1. Skrell, rens og kutt gresskaret i små biter. Finhakk chili. Ha gresskarbitene og chili på et bakebrett og bland med olivenolje. Stek på 200°C i omtrent 15 minutter, eller til gresskaret har blitt mørt.

  2. Ta brettet ut av ovnen, ha gresskaret og chilien over i en bolle og mos det med en gaffel. Smak til med salt og sitronsaft.

  3. Klem ut pizzadeigen.

  4. Smør gresskarpuréen ut på pizzadeigen.

  5. Ha på mozzarella og sopp etter ønsket mengde.

  6. Stek pizzaen på 250°C.

  7. Når pizzaen er ferdig tas den ut av ovnen. Smuldre over fetaost, ristede gresskarkjerner og litt olivenolje.