Lag din egen energibar!
Energi- og mellombarer du kjøper i butikken inneholder ofte mye sukker, salt og fett. Hvorfor ikke lage dine egne? Våre hjemmelagde varianter er laget med modne bananer og kokosmelk, noe som gir en naturlig sødme og god energi – perfekt for en aktiv hverdag, hver dag!
Ingredienser
til ca 30 kjeks
2 brune bananer
6 dl havregryn
2 dl byggmel (eller annet grovt mel)
2 ts bakepulver
3 ss nøytral olje (raps, solsikke)
250 ml kokosmelk
1 ½ ts kanel
½ ts kardemomme
2-3 ss tranebær eller rosiner (kan droppes)
Utstyr: bakebolle, gaffel, desilitermål, teskje, spiseskje, stekebrett, bakepapir
Framgangsmåte
Tid: ca 25 min voksen, ca 30 min barn
Sett stekeovn på 180 grader varmluft.
Mos bananene med en gaffel i bakebollen.
Bland i havregryn, mel og bakepulver.
Tilsett olje, kokosmelk, kanel, kardemomme og tranebær/rosiner. Bland alt godt sammen.
Fordel deigen i 30 litt avlange emner på bakepapirkledd stekebrett.
Stek kjeksene i 20 min. Avkjøl og nyt.
Tips: Oppbevar kjeksene i lufttett boks - de er holdbare i 4-5 dager. Ønsker du lenger holdbarhet kan kjeksene stekes sprø. Stek dem da på 160 grader i ca 60 min. Pass på mot slutten av steketiden så kjeksene ikke blir svidd.
Prøv det! Kjeksene blir også gode med eplebiter, revet gulrot, tørka ingefær - bruk det du liker best!
Alternativer ved intoleranser:
Gluten: Bruk glutenfri havregryn og mel.