Vaffel – også til middag

Vafler trenger ikke være usunne – og de kan være mye mer enn bare en søt dessert! Grove vafler er et næringsrikt og smakfullt alternativ som passer like godt til frokost, lunsj og middag.

I tillegg er en vaffelrøre en genial måte å bruke opp rester på! Har du litt mel, en skvett melk, fløte, rømme eller yoghurt til overs? Eller kanskje litt revet gulrot, squash eller andre grønnsaker? Alt dette kan enkelt blandes inn i røra og gi smakfulle, mettende vafler.

Server grove vafler til middag og bruk det dere liker best! Prøv også vår populære falafel i vaffel!

Ingredienser 

til ca 10 vaffelplater

  • 1,5 dl sammalt hvete grov

  • 1,5 dl siktet hvetemel 

  • 1 dl havregryn

  • 0,5 ts bakepulver

  • 3 egg

  • 2 ss smelta smør

  • 4 dl melk

Framgangsmåte 

  1. Ha mel, havregryn og bakepulver i en bolle.

  2. Tilsett egg, smelta smør og melk. Rør sammen til en klumpfri røre.

  3. Stek vaflene og legg dem på en rist etter hvert som vaffelplatene er ferdig stekt.

Tips: Slitne gulrøtter eller brune bananer, kokte poteter eller grøtrester kan fint bli med i denne røra.

Visste du at 

25.mars er den store vaffeldagen? Og at opphavet til vaffelen antakelig er fra antikkens Hellas?

Norges eldste kjente vaffeljern kan du se på Norsk Folkemuseum og det er fra 1685. Ordet vaffel kommer fra det nedertyske wafel som betyr vokskake. Rutemønsteret i vaflene minner om mønsteret i bienes vokskake.


Mona Ekvaffel