Bønnebab – fargerik vegetarkebab

Ta med middagen ut!

Fargerik, frisk og sprø – og full av protein fra bønner og linser! Bønnebab er Geitmyras smakfulle vegetariske vri på kebab, og den har raskt blitt en favoritt – både hos barne og hos alle oss som jobber her.

Server den med en frisk salat, hjemmelagde lomper og en kremet yoghurtdressing for en deilig, mettende og rimelig middag. Du kan også lage den ferdig hjemme og ta med middagen ut – på stranda eller i skogen.

Ingredienser

til 12 personer

  • 1 boks kikerter

  • 1 boks linser

  • 2 bokser røde bønner eller andre bønner

  • 1 agurk

  • 2 stangselleri

  • 4 gulrøtter

  • 2 hjertesalat eller annen salat

  • 2 paprika

  • 2 vårløk

  • 2 ss olivenolje

  • 2 ss sitronsaft

  • salt og pepper

Framgangsmåte

  1. Skyll bønnene og linsene i et dørslag under kaldt vann.

  2. Skyll alle grønnsakene.

  3. Kutt alle grønnsakene i små terninger.

  4. Bland grønnsaker, bønner og linser sammen i en stor bolle.

  5. Ha på olje, sitronsaft, salt og pepper og bland godt.

  6. Server i lompe med hjemmelaget kebabdressing.

Kebabdressing

Ingredienser

til 12 personer

  • 5 dl gresk yoghurt

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 ss tomatpuré

  • 2 ss ketchup

  • 1 ts ss tahini, smak til

  • 2 ts malt spisskummen

  • 1/2 ts chilipilver

Framgangsmåte

  1. Ha yoghurten i en bolle.

  2. Finhakk hvitløken.

  3. Bland alle ingrediensene i yoghurten.

  4. Smak til med salt, ekstra chili eller krydder.


Mona Ekmiddag, bønner, kikerter