Bønnebab – fargerik vegetarkebab
Fargerik, frisk og sprø – og full av protein fra bønner og linser! Bønnebab er Geitmyras smakfulle vegetariske vri på kebab, og den har raskt blitt en favoritt – både hos barne og hos alle oss som jobber her.
Server den med en frisk salat, hjemmelagde lomper og en kremet yoghurtdressing for en deilig, mettende og rimelig middag. Du kan også lage den ferdig hjemme og ta med middagen ut – på stranda eller i skogen.
Ingredienser
til 12 personer
1 boks kikerter
1 boks linser
2 bokser røde bønner eller andre bønner
1 agurk
2 stangselleri
4 gulrøtter
2 hjertesalat eller annen salat
2 paprika
2 vårløk
2 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
salt og pepper
Framgangsmåte
Skyll bønnene og linsene i et dørslag under kaldt vann.
Skyll alle grønnsakene.
Kutt alle grønnsakene i små terninger.
Bland grønnsaker, bønner og linser sammen i en stor bolle.
Ha på olje, sitronsaft, salt og pepper og bland godt.
Server i lompe med hjemmelaget kebabdressing.
Kebabdressing
Ingredienser
til 12 personer
5 dl gresk yoghurt
2 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
2 ss ketchup
1 ts ss tahini, smak til
2 ts malt spisskummen
1/2 ts chilipilver
Framgangsmåte
Ha yoghurten i en bolle.
Finhakk hvitløken.
Bland alle ingrediensene i yoghurten.
Smak til med salt, ekstra chili eller krydder.