Naan
Naan betyr brød, derfor kaller vi det bare naan på Geitmyra, ikke naanbrød. Naan er et luftig, mykt indisk brød som passer perfekt som tilbehør til indiske gryter. Naan bakes med gjær, og gjerne melk eller yoghurt, noe som gjør brødene ekstra fyldige og gode på smak.
Ingredienser
1 dl lunkent vann
½ pk gjær
1 ts sukker
400g hvetemel
100g smelta meierismør
2,5 dl kulturmelk/yoghurt
1 ts salt
Framgangsmåte
Smelt smøret og sett til side
Bland lunkent vann, gjær og sukker i et stort glass. La det stå i minst 5 min
Bland kulturmelk, smeltet smør, gjærblandinga, salt og mel til en jevn og fin deig
Legg deigen på kjøkkenbordet, dryss litt mel på og ha over et kjøkkenhåndkle
Etter 20-30min heving, fold deigen (strekk og brett) og legg over håndkle igjen
Etter 20-30 min, del deigen i 4 og kjevle ut to flate, avlange brød per stekeplate. Bruk bakepapir. Etterhev til dobbel størrelse
Pensle med kulturmelk og prikke med en gaffel før de settes midt i ovnen på 250 grader varmluft og grill. Stek til gyldne.
Legg naan’ene oppå hverandre pakket i kjøkkenhåndkle, så de holder seg myke.
Tips:
Hvis du har pizzaovn eller pizzastein/-stål kan du med fordel steke naan’ene én og én som små pizzaer. Legg de ferdigstektebrødene oppå hverandre i håndkle for at de skal holde seg myke.