Naan

Naan betyr brød, derfor kaller vi det bare naan på Geitmyra, ikke naanbrød. Naan er et luftig, mykt indisk brød som passer perfekt som tilbehør til indiske gryter. Naan bakes med gjær, og gjerne melk eller yoghurt, noe som gjør brødene ekstra fyldige og gode på smak.

Ingredienser

  • 1 dl lunkent vann

  • ½ pk gjær 

  • 1 ts sukker

  • 400g hvetemel

  • 100g smelta meierismør

  • 2,5 dl kulturmelk/yoghurt

  • 1 ts salt

Framgangsmåte 

  1. Smelt smøret og sett til side

  2. Bland lunkent vann, gjær og sukker i et stort glass. La det stå i minst 5 min

  3. Bland kulturmelk, smeltet smør, gjærblandinga, salt og mel til en jevn og fin deig

  4. Legg deigen på kjøkkenbordet, dryss litt mel på og ha over et kjøkkenhåndkle

  5. Etter 20-30min heving, fold deigen (strekk og brett) og legg over håndkle igjen

  6. Etter 20-30 min, del deigen i 4 og kjevle ut to flate, avlange brød per stekeplate. Bruk bakepapir. Etterhev til dobbel størrelse

  7. Pensle med kulturmelk og prikke med en gaffel før de settes midt i ovnen på 250 grader varmluft og grill. Stek til gyldne. 

  8. Legg naan’ene oppå hverandre pakket i kjøkkenhåndkle, så de holder seg myke.


Tips:

Hvis du har pizzaovn eller pizzastein/-stål kan du med fordel steke naan’ene én og én som små pizzaer. Legg de ferdigstektebrødene oppå hverandre i håndkle for at de skal holde seg myke.

Pia Sundnesbrød, meze, indisk