Posts in Artikkel
Bill Gates og juniorkokkene på Geitmyra

Bill Gates og juniorkokkene på Geitmyra

– Takk for at dere involverer barna. Vi trenger dem for å vise vei, sa Bill Gates da han besøkte Geitmyra tirsdag ettermiddag. Sammen med juniorkokkene Andrea (16) og Afonso (15), Andreas Viestad og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim, lagde han Geitmyras berømte linsegryte og snakket om helse, ernæring og matlagingsferdigheter.

Read More
– Det er helt avgjørende at vi satser på barn og unge!

– Det er helt avgjørende at vi satser på barn og unge!

– Tusen takk! Denne prisen er til alle dere som gir oss sjansen til å lære om matbransjen og om hvilke muligheter som finnes, jubler juniorkokkene, Hadia Mirza (16) og William Wiland (15). Geitmyra matkultursenter for barn er vinner av Landskonferansens Kompetansepris 2023.

Read More
Gi barna – og deg selv – den beste gaven!

Gi barna – og deg selv – den beste gaven!

Denne boken bør gå rett inn i mat- og helsefaget på skolen, og bør bli gitt alle norske barn til odel og eie. Oppskriftene er så fristende og Geitmyras tilnærming så forfriskende! Denne boken er rett og slett alt man trenger for å spise godt, variert og bærekraftig på ekte, skriver Marit Kolby, ernæringsbiolog og forfatter av boka Hva og når skal vi spise.

Read More
Juniorkokker tar over matserveringa på ungdomshus

Juniorkokker tar over matserveringa på ungdomshus

En ny gruppe juniorkokker er klare for å ta over matserveringen på ungdomskulturhuset Huset på Haugen. Ungdommene har i høst deltatt på kurset Juniorkokk i jobb på Geitmyra hvor de har lært å lage sunn og god mat, samt hvordan å jobbe på et kjøkken og planlegge en meny. Nå er de klare for begynne i jobb.

Read More
Oslos nye besøksdrivhus – en snikkikk

Oslos nye besøksdrivhus – en snikkikk

– Det skal bugne av barn, undring, kunnskap, smaker, liv, mat, rare lukter og spennende opplevelser i besøksdrivhuset i Geitmyra skolehage, sier Renate Fugleseth, daglig leder ved Geitmyra matkultursenter i Oslo.

Read More
ArtikkelMona Ek
Spis gresskaret!

Spis gresskaret!

Visste du at det blir solgt nesten 1000 tonn halloweengresskar hver høst og at nesten halvparten blir kastet i søpla!? Det er skummelt det! Vi har samlet våre favorittoppskrifter med gresskar som ingrediens, for gresskaret kan brukes til mye mer enn bare som utskårne figurer på allehelgensaften.

Read More
Oppskrifter, ArtikkelPia Sundnes
Juniorkokkene på Kavliprisen

Juniorkokkene på Kavliprisen

En nervøs, men gira gjeng ungdommer ser over borddekkingen, øver på å balansere serveringsbrett og retter på forstykker og holdningen. Det er like før alvoret begynner. Etiketten er godt terpet inn når juniorkokkene fra Geitmyra skal servere Kavlipris-vinnerne og selveste Hans Majestet Kongen på bankettmiddag i rådhuset.

Read More