Vi må beskytte barna våre. Overvekt og fedme – et samfunnsansvar
Vi må beskytte barna våre. Overvekt og fedme – et samfunnsansvar
Det er vanskelig å snakke om overvekt og fedme. I stedet for å lete etter løsninger på samfunnsplan blir det redusert til individuelle valg. Men løsningene handler først og fremst om samfunnet vi skaper sammen.
Read More
Åtte nye juniorkokker i bydel Sagene
Åtte nye juniorkokker i bydel Sagene
Det koker på kjøkkenet i Drøbaksgata 1. Et nytt kull med juniorkokker fra Geitmyra skal ta eksamen. Neste stopp blir å sette kunnskapen ut i praksis.
Read More
Bill Gates og juniorkokkene på Geitmyra
Bill Gates og juniorkokkene på Geitmyra
– Takk for at dere involverer barna. Vi trenger dem for å vise vei, sa Bill Gates da han besøkte Geitmyra tirsdag ettermiddag. Sammen med juniorkokkene Andrea (16) og Afonso (15), Andreas Viestad og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim, lagde han Geitmyras berømte linsegryte og snakket om helse, ernæring og matlagingsferdigheter.
Read More
– Det er helt avgjørende at vi satser på barn og unge!
– Det er helt avgjørende at vi satser på barn og unge!
– Tusen takk! Denne prisen er til alle dere som gir oss sjansen til å lære om matbransjen og om hvilke muligheter som finnes, jubler juniorkokkene, Hadia Mirza (16) og William Wiland (15). Geitmyra matkultursenter for barn er vinner av Landskonferansens Kompetansepris 2023.
Read More
Med hjertet på tallerkenen - samisk undervisning
Med hjertet på tallerkenen – samisk undervisning på Geitmyra
– Er det noen som vet hva dette er, spør Camilla Stang og holder opp en skål med noe rødt i. En muskel. Men ikke hvilken som helst muskel. Det er et reinsdyrhjerte. Det er samisk undervisning på Geitmyra.
Read More
Hvordan slippe til på kjøkkenet
Hvordan slippe til på kjøkkenet
Det aller vanligste hinderet for barn som vil lage mat, er faktisk voksne som ikke vil eller tør å slippe dem til. Dette må det gjøres noe med! Her er våre beste tips for barn som ønsker å få prøve seg på kjøkkenet.
Read More
Hvordan koke deilig kraft
Hvordan koke deilig kraft
Eller kanskje det første spørsmålet skal være: HVORFOR koke kraft? Her er tre gode grunner.
Read More
Kunsten å sprøsteke fisk
Kunsten å sprøsteke fisk
Når vi spør barna på Geitmyra hvordan de liker maten, roper de ofte i kor: «SPRØTT!» Å steke fisk til skinnet blir knasende sprøtt, er kult å kunne få til. Metoden her fungerer like godt på all fisk med litt tjukt skinn, som flyndrefisk, torsk, laks og ørret.
Read More
Gi barna – og deg selv – den beste gaven!
Gi barna – og deg selv – den beste gaven!
Denne boken bør gå rett inn i mat- og helsefaget på skolen, og bør bli gitt alle norske barn til odel og eie. Oppskriftene er så fristende og Geitmyras tilnærming så forfriskende! Denne boken er rett og slett alt man trenger for å spise godt, variert og bærekraftig på ekte, skriver Marit Kolby, ernæringsbiolog og forfatter av boka Hva og når skal vi spise.
Read More
Juniorkokker tar over matserveringa på ungdomshus
Juniorkokker tar over matserveringa på ungdomshus
En ny gruppe juniorkokker er klare for å ta over matserveringen på ungdomskulturhuset Huset på Haugen. Ungdommene har i høst deltatt på kurset Juniorkokk i jobb på Geitmyra hvor de har lært å lage sunn og god mat, samt hvordan å jobbe på et kjøkken og planlegge en meny. Nå er de klare for begynne i jobb.
Read More
Halloween-challenge: SPIS GRESSKARET!
Halloween-challenge: SPIS GRESSKARET!
– Det nifseste med Halloween, er alt matsvinnet. Oktober er høysesong for gresskar. I fjor ble over 200.000 gresskar kjøpt inn til Halloween og nesten like mange gresskar ble kastet like etter. Dét må vi gjøre noe med! Bli med på ukas gresskarchallenge.
Read More
Forelska i gresskaret
Forelska i gresskaret – våre beste oppskrifter
I Disney-versjonen drar Askepott avgårde i et forhekset gresskar for å treffe prinsen. Men jeg har ikke blitt forelsket i prinsen. Jeg er blitt hodestups forelsket i gresskaret.
Read More
Ungdom vil lage sunn møtemat. Kunsten å bytte ut wienerbrød med grønnsakssuppe.
Ungdom vil lage sunn møtemat. Kunsten å bytte ut wienerbrød med grønnsakssuppe.
Geitmyra matkultursenter i Ringsaker og ungdommer fra Brøttum og Moelv synes det er uhørt at deltakerne på Folkehelsekonferansen får servert wienerbrød i pausen og lager gresskarsuppe til 700 helsetopper.
Read More
Osloungdom redder maten - og framtida!
Osloungdom redder maten - og framtida!
Det er potetferie på Østlandet. På Geitmyra matkultursenter for barn er undervisningen byttet ut med matredderkurs. 10 motiverte og engasjerte ungdom er samlet rundt kjøkkenbenken. De skal utdannes til å bli juniorkokker – og matreddere.
Read More
Den store meitemarkjakten
Den store meitemarkjakten
Tenk at marken puster med huden og noen arter kan bli seks meter(!) lange. Meitemarken har ikke øyne, og kan spise opp til 20 ganger sin egen kroppsvekt - hver dag! I undervisningsopplegget Spiselig naturfag på Geitmyra, utstyrer vi elevene med spade når vi utforsker jorda og det yrende livet under bakken.
Read More
Oslos nye besøksdrivhus – en snikkikk
Oslos nye besøksdrivhus – en snikkikk
– Det skal bugne av barn, undring, kunnskap, smaker, liv, mat, rare lukter og spennende opplevelser i besøksdrivhuset i Geitmyra skolehage, sier Renate Fugleseth, daglig leder ved Geitmyra matkultursenter i Oslo.
Read More
Spis gresskaret!
Spis gresskaret!
Visste du at det blir solgt nesten 1000 tonn halloweengresskar hver høst og at nesten halvparten blir kastet i søpla!? Det er skummelt det! Vi har samlet våre favorittoppskrifter med gresskar som ingrediens, for gresskaret kan brukes til mye mer enn bare som utskårne figurer på allehelgensaften.
Read More
Haneslakt på timeplanen
Haneslakt på timeplanen
– Spiser man kjøtt, må man innse at det krever at dyr må dø, forklarer Gyro Knutsdotter Homme. Hun og kollegaene på Geitmyra Ringsaker matkultursenter for barn tar elevene med på haneslakt for å vise hvor maten kommer fra.
Read More
Åpent på Geitmyra – første kursdag
Åpent på Geitmyra – første kursdag
– Dette har jeg gledet meg til, sier Julia (11). Hun har vært på sommerskole på Geitmyra og er nå tilbake for å få med seg matkursene som arrangeres hver mandag.
Read More
Juniorkokkene på Kavliprisen
Juniorkokkene på Kavliprisen
En nervøs, men gira gjeng ungdommer ser over borddekkingen, øver på å balansere serveringsbrett og retter på forstykker og holdningen. Det er like før alvoret begynner. Etiketten er godt terpet inn når juniorkokkene fra Geitmyra skal servere Kavlipris-vinnerne og selveste Hans Majestet Kongen på bankettmiddag i rådhuset.
Read More