Går du med en kokkespire i magen? Nytt juniorkokkekurs i vinterferien
OSLO: Er du mellom 14 og 19 år og har en lidenskap for matlaging? Nå har du sjansen til å lære av de beste! Geitmyra Juniorkokker inviterer til en inspirerende uke fylt med matglede, kunnskap og nye venner.
Juniorkokkene er Geitmyras nye, store satsning hvor ungdom lærer å lage mat og får sin første første jobb. Vi holder til i flotte lokaler i Mathallen, og sammen med anerkjente kokker vil ungdom få mulighet til å skinne – på kjøkkenet og i arbeidslivet. Sammen gir vi ungdom ansvar og mestring, og skaper fremtidens nye mattalenter.
I løpet av uka får du:
Innsikt og praktisk trening i ulike matlagingsteknikker
Kunnskap om hvordan du lager smakfulle retter med sesongens råvarer
Samarbeide med erfarne kokker
God mat
Nye venner
Kursbevis
Mulighet for jobb som juniorkokk
📅 17.–20. februar, kl. 10.00–14.00 (deltakelse alle dagene er påkrevd)
📍 Geitmyra Juniorkokker, Mathallen, Vulkan 5, Oslo
Hvordan søke:
Vi ønsker å samle en variert gruppe ungdommer fra hele Oslo. For å få plass på kurset må du sende inn en søknad hvor du forteller:
Hvorfor du ønsker å delta
Hva matlaging betyr for deg
Litt om din motivasjon og eventuelle erfaringer
Du må være mellom 14 og 19 år, og vi prioriterer deltakere som ikke allerede har en jobb. Husk, det er begrenset antall plasser, men vi setter opp flere kurs i løpet av året hvis du ikke får plass denne gangen.
Vi gleder oss til å høre fra deg!
Hadia (17) rørte statsministeren til tårer
– Gi oss større mulighet til å ta del i samfunnet. Gi oss mer tillit. Vi vet at ungdomskriminaliteten går ned når vi har bedre ting å fylle dagene med. Å få sjansen er det som styrker oss ungdom, sa juniorkokk Hadia Mirza.
Tacoaften med Jonas Gahr Støre
– Hvorfor er mat- og helseundervisningen på skolen så dårlig, Jonas? spør William Wiland (17) fra Sagene når statsminister Jonas Gahr Støre besøker Geitmyra Juniorkokker i Mathallen. Sammen med ungdommene lager han taco mens de snakker om mestring, det å tjene egne penger og om samarbeid og vennskap mellom ungdom fra hele byen.
Snadderloff og politikk i Arendal
I en knallblå matvogn med superflinke ungdom, rullet Geitmyra matkultursenter for barn inn på Arendalsuka for aller første gang. Og for en uke det ble!
– Dette er det beste jeg har smakt i Brumunddal
De rundt 40 gjestene som tok turen til Geitmyra Ringsaker på lørdag var mektig imponert over hva de unge juniorkokkene hadde fått til.
– Du kan lage bærekraftig, sunn og god mat selv, og det er ikke så vanskelig!
Ahmed er 17 år og er nyutdannet juniorkokk. Seks kurskvelder har han vært på kokkekurs på Geitmyra og lært å lage sunn og god mat fra bunnen av.
Juniorkokkene leverte på gründerfest
– De leverte ikke. De overleverte! Været hadde akkurat skrudd seg opp noen grader da Impact Startups gründerfest gikk av stabelen på Holmlia senter 30. april. Juniorkokkene fra Geitmyra sto klare med confitert kveite, asiatisk salat med kylling og bakte rødbeter med chevrekrem til overbegeistrede deltakere.
– Se på dette! Tenk at vi får betalt for å være her!
Benjamin slår ut med armene når han ser all maten. – Ja, det er det verste. Eller beste, ler Peder. Juniorkokkene er på jobb på Geitmyra Ringsaker i vinterferien.
LINDMO: Bli kjent med juniorkokkene på Geitmyra
Hadia og William har vært juniorkokker på Geitmyra siden 2020. De er på Lindmo, tar over kjøkkenet til Wenche på God morgen, Norge, lager mat til Kongen, møter Bill Gates og serverer mat til kjendisene på Aschehougs hagefest. Men mest av alt lager de – og serverer – god og bærekraftig mat til barn og unge.