Curry med sjømat

Dette er en enkel og supergod fiskecurry. All slags fisk og skalldyr kan puttes i denne curryen. Den blir bare bedre av det. Sjømaten kan også byttes ut med bare grønnsaker.

Sjømatcurry i raus gryte.

Ingredienser 

Til 4 personer

  • 4 ss matolje

  • 6 dl koksmelk

  • 4 ss garam eller fiskesaus

  • 2 lime

  • 4 ss grønn currypaste

  • 4 limeblader

  • 2 stk sitrongress

  • 400 g fisk i terninger

  • 1 nett med blåskjell

  • 2 vårløk

  • 1 gulrot

  • ½ brokkoli

  • 12 sukkererter

  • Koriander og chili som pynt


Framgangsmåte

  1. Vask alle grønnsakene. Skrell gulroten. Skjær den i tynne skiver på skrå.

  2. Del sukkertene i to på skrå. Del brokkolien i passe store buketter. Skrell stilken og kutt den i terninger.

  3. Skyll og skjær vårløken i tynne skiver på skrå. Legg alle grønnsakene til siden i en bolle.

  4. Grovhakk koriander og chili, og legg til siden i en bolle.

  5. Del limen i to og press ut saften i et litermål.

  6. Bank på den nederste delen av sitrongresset med baksiden av knivbladet så den ”fibrer” seg. Sett sitrongresset oppi litermålet.

  7. Ha kokosmelk, currypaste, fiskesaus og hele limeblader i litermålet sammen med sitrongress og limesaft. Bland det godt sammen.

  8. Kutt fisken i biter og sjekk om blåskjellene lever.

  9. Sett stekepannen på fullt. Ha oljen i pannen og la den bli varm.

  10. Ha fisken og skjellene i pannen. Fres i ett minutt. 

  11. Hell over kokosmelk-blandingen og kok opp. Ha i alle grønnsakene.

  12. Legg på ett lokk. Kok alt i 5 minutter til skjellene har åpnet seg og fisken er kokt. Smak til med fiskesaus og salt.

  13. Dryss over hakket koriander og litt rød chili.

  14. Server med kokt ris.

Lek med råvarene og smak til suppa.