Bli med på dyrkekurs i sommer!
Hver lørdag i sommerferien inviterer vi barnefamilier til å lære om å så, stelle, vanne, luke og høste grønnsaker. Sammen skal vi lage frøbomber, lære om honningbier og bygge insektshotell.
Read MoreHver lørdag i sommerferien inviterer vi barnefamilier til å lære om å så, stelle, vanne, luke og høste grønnsaker. Sammen skal vi lage frøbomber, lære om honningbier og bygge insektshotell.
Read MoreSenterpartiet og Arbeiderpartiet vil nå gå inn for forbud for reklame for usunn mat og drikke rettet mot barn. Dette betyr mye – det er en direkte sammenheng mellom mengden reklame for usunne varer og kaloriene vi får i oss. Og barna våre er mest utsatt.
Read More– Stillingsannonsen lå på Geitmyras hjemmesider i litt under én uke og responsen var massiv, forteller Renate. Hun innrømmer at det var en hardt å velge. – Det er så mange positive ungdom der ute. Ungdom som vil jobbe og som vil lære. Jeg skulle gjerne ansatt dem alle, sier hun. Etter noen runder, er nå de 12 juniorgartnerne på plass.
Read MoreInger Marie Lupton er ny daglig leder på Geitmyra Ringsaker.
Read MoreFikk du med deg byens mest bærekraftige lunsj i helgen? Ungdommer fra bydel Sagene og bydel St.Hanshaugen serverte gratis lunsj til stor begeistring for alle oppmøtte og forbipasserende på Gråbeinsletta og i Stensparken på lørdag.
Read More– Vi er opptatt av at maten skal være sunn, bærekraftig og næringsrik, da er bønner og fisk et godt valg. Juniorkokkene laget mat til og serverte over hundre gjester på bydel Sagenes frivillighets kveld.
Read More– Jeg brenner for å formidle mat til barn og unge – det er derfor jeg jobber her! Hver eneste dag får jeg lov til å gjøre det jeg mener er min drømmejobb. Kine Bekkengen jobber som prosjektsjef for Geitmyra Tønsberg. Nå søker hun etter avdelingsleder og to undervisere til det nye senteret.
Read More– Her blir det kokegrop, matlaging på bål og eksotiske krydder som kom til byen for hundrevis av år siden, forteller Kine entusiastisk. Helt siden forslaget om et senter i Tønsberg kom på blokka, har hun brukt mye tid på å sette seg inn i historisk matlaging.
Read MorePåsken! Kanskje den beste ferien. Lyset er tilbake, dagene er lange, det begynner å spire og hønene legger flere egg. Lag en deilig påskefrokost. Her er våre beste oppskrifter. Med egg, selvfølgelig. Et nylagt egg har verdi som et Fabergé-egg her på Geitmyra.
Read MoreSommerskole på Geitmyra er lek og moro – og god mat! Men vi sniker inn en hel del ekstra kunnskap. Temaet for sommerskolen er det fantastiske havet. Sommerskolen Oslo er et gratis tilbud til barn og unge som bor i Oslo.
Read More– Mer! En liten jente på tre år er innom suppestasjonen for tredje gang. Skalldyrbuljongen faller tydeligvis i smak. Hun har også vært innom østersbaren flere ganger. Det er Barnas store sjømatfest!
Read More– Kjæm alt det er fra havet? Det e mang fin skatta det! Som vi gleder oss til 18. mars! Vi gleder oss til å vise dere alt det kule som finnes i havet, til å dele kunnskap og til at dere skal smake på ting dere kanskje aldri har smakt på før!
Read MoreDet er vanskelig å snakke om overvekt og fedme. I stedet for å lete etter løsninger på samfunnsplan blir det redusert til individuelle valg. Men løsningene handler først og fremst om samfunnet vi skaper sammen.
Read MoreDet koker på kjøkkenet i Drøbaksgata 1. Et nytt kull med juniorkokker fra Geitmyra skal ta eksamen. Neste stopp blir å sette kunnskapen ut i praksis.
Read More– Takk for at dere involverer barna. Vi trenger dem for å vise vei, sa Bill Gates da han besøkte Geitmyra tirsdag ettermiddag. Sammen med juniorkokkene Andrea (16) og Afonso (15), Andreas Viestad og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim, lagde han Geitmyras berømte linsegryte og snakket om helse, ernæring og matlagingsferdigheter.
Read More– Tusen takk! Denne prisen er til alle dere som gir oss sjansen til å lære om matbransjen og om hvilke muligheter som finnes, jubler juniorkokkene, Hadia Mirza (16) og William Wiland (15). Geitmyra matkultursenter for barn er vinner av Landskonferansens Kompetansepris 2023.
Read More– Er det noen som vet hva dette er, spør Camilla Stang og holder opp en skål med noe rødt i. En muskel. Men ikke hvilken som helst muskel. Det er et reinsdyrhjerte. Det er samisk undervisning på Geitmyra.
Read MoreDet aller vanligste hinderet for barn som vil lage mat, er faktisk voksne som ikke vil eller tør å slippe dem til. Dette må det gjøres noe med! Her er våre beste tips for barn som ønsker å få prøve seg på kjøkkenet.
Read MoreEller kanskje det første spørsmålet skal være: HVORFOR koke kraft? Her er tre gode grunner.
Read MoreNår vi spør barna på Geitmyra hvordan de liker maten, roper de ofte i kor: «SPRØTT!» Å steke fisk til skinnet blir knasende sprøtt, er kult å kunne få til. Metoden her fungerer like godt på all fisk med litt tjukt skinn, som flyndrefisk, torsk, laks og ørret.
Read More