Posts in Artikkel
Vær bærekraftig

Vær bærekraftig

I kjølerommet på Geitmyra matkultursenter for barn i Ringsaker henger det en slakteskrott. Det er mat, mye mat; og det er på ingen måte tilfeldig at akkurat denne maten er på akkurat Geitmyra Ringsaker akkurat nå. I begynnelsen av mai i år, slakta vi nemlig en vær sammen med elevene i 6. trinn. Hvorfor gjør vi slike ting?

Read More
Sunnere mat på SFO nå!

Sunnere mat på SFO

Denne våren utarbeider Utdanningsdirektoratet ny nasjonal rammeplan for SFO, inkludert retningslinjer for maten som serveres til elevene. I utkastet til rammeplanen står det at «Mat som blir servert på SFO, bør være basert på et helsefremmende kosthold og bærekraftige matvaner og forbruk, og bygge på Helsedirektoratets kostråd». Et samlet fagmiljø oppfordrer nå til å endre ordlyden i rammeplanen fra bør til skal.

Read More