Undervisning
Hvert år bruker mer enn 70 000 elever våre undervisningsopplegg – digitalt og fysisk. Med utgangspunkt i mat og helsefaget knytter vi dyrking og matlaging sammen med naturfag, historie, geografi, norsk og matematikk. Alle våre undervisningsopplegg er utarbeidet i henhold til Kunnskapsløftet (LK20) og læreplan i mat og helse. Vi dekker også kompetansemål innenfor andre fagområder, som for eksempel naturfag og matematikk. I tillegg til å trene på de grunnleggende ferdighetene (regning, lesing, skriving, digitale ferdigheter og muntlige ferdigheter), som er del av LK20, har vi fokus på samarbeid, samhold og matglede!
Skoleundervisning
FOR HVEM: Skoleklasser i 4. trinn, 6. trinn eller 9. trinn.
På alle våre sentre har vi undervisningsavtale med kommunen om å levere mat- og helseundervisning til de lokale skolene. Vi holder til i Oslo, Kristiansand, Tønsberg og Ringsaker. Vi har ulike undervisningstilbud tilpasset hvert senter. Klikk på logone for å lese mer om undervisningen på hvert senter. Påmelding skjer via kommunen.
Undervisning på Geitmyra
I en hel uke fyller vi timeplanen til randen med kunnskap. Dette gjør vi med urter fra tunet, grønnsaker fra skolehagen, torskehode, lammebog og klorofyllpesto. Som forskere på tampen av gjennombrudd gransker elevene livet i komposten, i bikuben og i jorda.På Geitmyra handler skoleundervisningen om det vi spiser, hvor det kommer fra og hva det gjør med oss, med kloden vår og hvordan valgene vi tar har konsekvenser.
Ukesundervisningen på Geitmyra er bygget rundt kompetansemålene i mat og helse og temaene varierer etter sesong. Om vinteren lærer vi om skreien og om høsten høster vi grønnsaker selv. Hele tiden sniker vi kunnskap om samfunnsfag, språk, naturfag, historie og matematikk inn i undervisningen. Når elevene måler og veier råvarene, når de utforsker reinsdyrhjertets anatomi og når de henter egg i hønsegården lærer de om de store sammenhengene i naturen gjennom egne erfaringer.
Bli med inn i UKESUNDERVISNING på Geitmyra.
Les om undervisningen på Geitmyra her:
Søk om plass nå! Undervisningstilbud høst 2024
Vi synes at Mat og helse er et av skolens viktigste fag! Det er ideelt for tverrfaglig undervisning og gir elevene mestringsfølelse og erfaringer de kan ta med seg resten av livet. På Geitmyra vil vi lære barn å bli glad i mat som gjør dem, og kloden vår, godt!
Det fantastiske kornet
Korn er kanskje verdens viktigste råvare fordi det forsyner nesten alle verdens mennesker med mat – hver dag! På Geitmyra baker vi brød, knekkebrød, lager kjøleskapsgrøt, granola og pasta. Blant annet. Her viser vi dere gode oppskrifter som barna lett kan ta del i.
Smaken av 10 000 år med mathistorie
6a fra Eik skole i Tønsberg er de aller første elevene til å ha undervisning på det splitter nye matkultursenteret i Tønsberg. I løpet av undervisningsdagene går de gjennom 10 000 år med mathistorie.
Webinar 24. mai: Inspirerende og praktisk mat- og helseundervisning
Velkommen til webinar for deg som jobber med barn og mat – enten som mat- og helselærer eller lærer. Her er det også mye inspirasjon å hente hvis du jobber i barnehage, på SFO eller på andre arenaer der barn og mat er et tema.
Med hjertet på tallerkenen – samisk undervisning på Geitmyra
– Er det noen som vet hva dette er, spør Camilla Stang og holder opp en skål med noe rødt i. En muskel. Men ikke hvilken som helst muskel. Det er et reinsdyrhjerte. Det er samisk undervisning på Geitmyra.
Geitmyra lærer fransk ungdom å lage mat
– Maten ble veldig god. Det finnes ikke elg i Frankrike, så det var gøy å smake! 13 ungdommer fra den franske byen Yssingeaux står på kjøkkenet på Geitmyra Ringsaker og beiner ut lam og elg.
Den store meitemarkjakten
Tenk at marken puster med huden og noen arter kan bli seks meter(!) lange. Meitemarken har ikke øyne, og kan spise opp til 20 ganger sin egen kroppsvekt - hver dag! I undervisningsopplegget Spiselig naturfag på Geitmyra, utstyrer vi elevene med spade når vi utforsker jorda og det yrende livet under bakken.
Matlaging er naturfag i praksis
Selv i den enkleste og vanligste matlagingen skjer det kompliserte biologiske, fysiske og kjemiske prosesser. Tenk bare på brøddeigen: Mikrobiologi som bakterier og gjærsopper – sammen med enzymene i melet – setter i gang reaksjoner du vil kjenne igjen fra naturfagundervisningen på skolen.
Matglede på Geitmyra!
Hvordan hadde skolelivet vært om du hadde hatt mat- og helseundervisning over hele timeplanen din? Skolekjøkkenet rommer nemlig alle fagene:biologi, kjemi, fysikk, matte, kultur-, samfunns- og livssynsfag, språk, historie og mer. Her kan vi kombinere teori og praksis, lære mye som er matnyttig for voksenlivet, og samtidig ha det gøy sammen med de andre!