Rød fiskesuppe med kokosmelk

Rød fiskesuppe med kokosmelk

Hva med en smakfull og varmende suppe til middag i dag? Denne er supergod – sommer som vinter.

Ingredienser

(8 personer)

Tid: ca 40 min med barn, ca 25 min voksen

  • ca. 600 g seifilet, beinfri

  • 1 boks hermetisert hakket tomat

  • 1-2 boks kokosmelk (4-5 dl)

  • 3-4 gulrøtter

  • 2 vårløk

  • 3 cm ingefær

  • 2-3 fedd hvitløk

  • Persille

  • 1 liter kraft/vann med buljong

  • Salt og pepper

  • Nøytral olje (raps, solsikke)

Utstyr: Skjærefjøler, kniver, teskje, gryte, sleiv, øse

Tips. Her kan du rydde i kjøleskapett og bruke opp de grønnsakene du har.

Framgangsmåte

  1. Finhakk hvitløk og ingefær (skrell ingefær med teskje)

  2. Kutt resten av grønnsakene til ønsket størrelse. 

  3. Hakk persille og sett til siden.

  4. Kutt fisken i terninger ca 3x3 cm og sett til siden.

  5. Ha olje i en gryte og varm opp på medium varme.

  6. Svisj hvitløk, ingefær, gulrøtter og vårløk i et par minutter.

  7. Tilsett hakket tomat og svisj i 5 min.

  8. Tilsett kokosmelk og rør rundt. Tilsett kraft/vann med buljong til passe konsistens.

  9. Kok opp i ca 5-10 min og smak til med salt og pepper.

  10. Ta gryten av varmen og tilsett fisken og hakket persille. La stå i 5 min før servering.

Tips: Spar på avskjær fra grønnsaker, frys inn, og kok deilig suppekraft når dere har nok.


Mona Eksjømat, suppe, fisk