Phở med fisk og skalldyr

Phở [uttales fuh] er nasjonalretten i Vietnam. En smakfull, aromatisk og næringsrik buljongsuppe med risnudler og grønnsaker.

Dette er suppen du smaker til ved bordet. Ha i ferske urter, fiskesaus for ekstra saltsmak, chili for å gjøre den sterk, eller lime for å få den syrlig. Dette er en viktig del av å spise phở. Å skape balanse mellom salt, surt, søtt, bittert og umami.

 
 

Ingredienser til buljong

 

4 PERSONER

  • 600 g fiske og skalldyrester, for eksempel fiskebein, fiskeavskjær og skalldyrrester

  • 100 g reker

  • 1 tomat

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 cm fersk ingefær

  • 1 stjerneanis

  • ½ ts fennikelfrø

  • ½ ts korianderfrø

  • ½ ts sesamolje

  • ¼ rød chili

  • Vann

  • Grønnsaksrester fra gulrot, løk, vårløk

TIPS: Skal du bruke fiskehoder, så husk å fjerne gjellene før du har dem i ovnen.

 

Framgangsmåte buljong

  1. Skru stekeovnen på fullt og sett på grillfunksjonen.

  2. Skyll fiskerestene rene for blod.

  3. Grovhakk tomat og hvitløk. Ha alt på ett bakebrett sammen med fisk og skalldyrrester.

  4. Sett bakebrettet inn i ovnen og grill til alt er brunt i kantene.

  5. Ha sjømatrestene, ingefær, chili, krydder og sesamolje i en gryte sammen med grønnsaksrestene.

  6. Ha på kaldt vann så det dekker alt i gryta.

  7. Kok opp og småkok videre i 20 minutter.

  8. Sil kraften og smak til med salt.

 

Ingredienser til ferdig phở

  • 1 pk glassnudler

  • 300 g skinn og beinfri fiskefilet

  • Grønnsaker etter egen smak f.eks. gulrot, vårløk, rødløk, bønnespirer, sukkererter

  • fersk koriander

  • thai-basilikum

  • bønnespirer

  • lime

  • chili

  • hoisinsaus, fiskesaus og soyasaus

Framgangsmåte ferdig Phở

  1. Kok glassnudlene etter anvisning på pakken. Avkjøl dem i kaldt vann og ha dem i en serveringsskål.

  2. Kutt fisken i terninger, og legg til siden i en skål.

  3. Vask og skrell gulrot, vårløk, rødløk, brokkoli, sukkererter. Skjær alt i elegante biter og legg til siden i en skål.

  4. Skyll urtene og legg i en serveringsskål.

  5. Del limen i båter og legg i en serveringsskål.

  6. Skjær chilien i tynne skiver. Legg i serveringsskålen sammen med urtene.

  7. Sett fiskesaus, hoisinsaus og soyasaus på spisebordet.

  8. Kok opp buljongen, legg i fiskebitene og grønnsakene. Trekk i 2-3 minutter.

  9. Legg kalde glassnudler i skålen og hell den rykende buljongen med fisk og grønnsaker over. Tilsett ferske urter, spirer, lime, chili og mer smak om du vil.