Søtpotetmos med eple og bakt paprika

Denne puréen kan lett gjøres til en suppe ved å ha i kokosmelk eller kraft. Den kan også være et deilig tilbehør til familiemiddagen. Mosen kan varieres med hvitløk, chili eller kanel.

Søtpotet, eple, paprika og timian på et fat.

Ingredienser

til 12 små porsjoner eller som tilbehør til en familie på fire

  • 800 g søtpoteter

  • 2 epler

  • 2 røde paprika

  • Frisk timian

  • Olje

  • Smør

  • Sitron

Framgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader.

  2. Vask grønnsakene og eplene. Skrell søtpotetene og del i fingertykke skiver. Legg dem i en oljet ildfast form.

  3. Fjern kjernehuset i eplene, del dem i skiver og legg dem i formen. Fjern stilk og kjerner på paprikaene. Del dem i store båter, ha på olje og legg dem oppå eplene.

  4. Stek formen i ovnen i 20-30 minutter, eller til søtpoteten er helt mør og paprikaen så vidt brent.

  5. Ta paprikabitene ut av formen, la dem ligge et par minutter i en lukket pose. Trekk av skinnet.

  6. Ha alt i en stor bolle sammen med en liten klype timian. Lag en myk puré med stavmikseren. Rør inn en spiseskje smør og smak til med sitron.

 

Denne oppskriften er fra babymatkurset - Tidlig matglede. Mat er til for å deles, og det er viktig at måltidene blir til fin fellestid. Små barn setter like stor pris på variasjon og kontraster i farge, smak og konsistens som voksne. I dette heftet finner du oppskrifter som er god spedbarnsmat og god familiemat.