Khichdi med raita
I India og Pakistan er khichdi, en mildt krydret blanding av ris og linser, gjerne blant det første babyer spiser av fast føde. Khichdi blir gjerne servert til frokost eller lunsj. Svarte linser er velegnet om de er uten skall og splittet, da de er blant de mest næringsrike av linsesortene. Røde linser er også bra. De har en mild pepperaktig smak og koker lett i stykker, noe som er en fordel for de minste matsmakerne.
INGREDIENSER (12 små porsjoner, eller en familie på fire)
250 g tørre linser, svarte eller røde
250 g ris
200 g gulrot
200 g flaskegresskar eller hokkaido
1 ss krydder etter smak (f.eks. spisskummen, gurkemeie eller en saltfri karriblanding).
1 l vann
2 ss urter, hakket (f.eks. koriander eller løpstikke)
2 ss nøytral olje, ghee eller kokosolje
FRAMGANGSMÅTE
Vask risen og linsene i en kasserolle med kaldt vann. Bytt vann flere ganger til vannet er nesten klart.
Vask og rens grønnsakene, riv dem grovt på råkostjern. Finhakk urtene.
Kok risen, linsene og grønnsakene i vannet i 15 minutter under lokk, eller til det hele er mørkokt.
Rør inn olje, krydder og urter.
Mos alt til ønsket konsistens med en potetmoser, gaffel eller tresleiv.
Server gjerne med en spiseskje raita på toppen:
2 dl yoghurt naturell
1 ts finhakket mynte
2 ss finrevet agurk
Bland ingrediensene og rør godt.