Kokossei med råkost (300)

Kokossei med råkost og knutekålbåter

Kokosmelk, soya og ingefær gir en herlig smakfull rett. Når alt tilberedes i samme form er det også en enkel måte å servere fisk på. Potetene i bunnen har en velkjent smak og tekstur og råkosten på toppen gjør retten frisk og fargerik.

Knutekål er en ukjent grønnsak for mange. Vi syns den smaker som en blanding av pære, eple og kålrot og at den har en skjønn og sprø konsistens! Vis barna hvordan den ser ut hel før dere kutter den opp. Knutekål er ikke en rotgrønnsak, den delen vi spiser en faktisk en del av stengelen.

Denne oppskriften er beregnet til 300 elever.

 

Ingredienser

Kokossei

  • 12 kg potet

  • 2 dl matolje

  • 2 kg fersk spinat

  • 15 kg seifilet

  • 6 l kokosmelk

  • 300 ml soyasaus, gjerne glutenfri

  • 16 lime, saften av

  • 200 g ingefær, revet

  • 8 stilker sitrongress

  • 2 stk. hvitløk

  • 6 kg gulrøtter

  • 6 kg kålrot

  • Salt, pepper

Knutekålbåter

  • 20 knutekål

  • 12 lime, saften av

  • 200 g sesamfrø

  • 7 potter koriander, eller 2 store bunter

  • 1 bunt mynte




Framgansmåte

  1. Vask potetene og del dem i tynne skiver

  2. Fordel potetene lagvis i langpanner med 6 ss olje i bunnen av hver langpanne og ha litt salt mellom potetlagene

  3. Stek potetene møre i ovnen på 200 grader. ca 15 min

  4. Rens seifiletene mens potetene steker og del fisken i porsjonsstykker. Legg til side

  5. Riv gulrot og kålrot til råkost på rivjern, eller på kuttemaskin

  6. Finhakk sitrongress, hvitløk og ingefær

  7. Skvis saften av limen i en bolle

  8. Bland limesaft, kokosmelk, hvitløk, sitrongress, ingefær og soyasaus

  9. Ta potetene ut av ovnen og fordel først spinat, så fisk, så saus jevnt i formene.

  10. . Stek i ovn på 200 grader i 10 minutter

  11. Ha over råkosten før servering

Framgangsmåte - Knutekålbåter

  1. Rist sesamfrø i en tørr panne til de blir gylne

  2. Skrell knutekålen og del den i jevnstore båter «eplebåter»

  3. Skvis over limesaft

  4. Finhakk urtene og bland alle ingrediensene i en stor bolle

  5. Server en båt til hvert barn sammen med fiskerettenkjelene

 

Utstyr

  • Kniver til alle barn

  • Fjøler til alle barn

  • 4 gastrobakker/6 langpanner

  • boksåpner

  • boller

  • sleiver

  • kuttemaskin/rivjern

  • stekepanne

  • sitruspresse

Husk: Fjølene må vaskes mellom kutting av grønnsaker og fisk.

 

Pris

  • Pris for 300 porsjoner kr. 1678,74

  • Pris per porsjon kr. 5,60

 

Allergener

  • Soya

  • Sesam

  • Fisk - sei

  • Gluten - bruk glutenfri soya

Næringsinnhold

En porsjon = 180 g

Næringsinnhold/porsjon:

  • 196 kcal

  • 40% eller 74 g grønt

Energifordelig

49% fett

31% karbohydrat

3% fiber

17% protein