Bønnebab (300)

Bønnebab

Dette er den vegetariske utgaven av taco. Fargerik, frisk og sprø med mye protein fra bønner og linser. Smaksett med deres eget, hjemmelagde tacokrydder.

Smak gjerne på de forskjellige grønnsakene. Hva heter de og hvor vokser de? Hvis man spiser mat med mange farger er man sikker på å få i seg det meste av det kroppen trenger. Bønner og linser finnes også i et utall av farger og størrelser, smak på de vi skal ha i salaten.

Denne oppskriften er beregnet til 300 elever.

 

Ingredienser

  • 4 store bokser kikerter á 2,9 kg

  • 1 kg tørre, røde linser

  • 2 store bokser kidneybønner

  • 6 agurk

  • 3 kg gulrøtter

  • 10 paprika, gjerne i ulike farger

  • 4 bunter vårløk

  • 8 isbergsalat

  • 4 dl olivenolje

  • 1 dl hvitvins- eller eplesidereddik eller saften av 3 sitroner

  • Salt og pepper

  • Lomper, en pr barn

Framgangsmåte

  1. Kok linsene til de er møre i ca 10 min

  2. Skyll alle bønner og linser i et dørslag under kaldt vann

  3. Skyll alle grønnsakene

  4. Kutt alle grønnsakene i små terninger (ikke isbergsalaten)

  5. Plukk isbergsalaten pent fra hverandre slik at man får hele blader som kan ligge oppi lompa

  6. Bland grønnsaker, bønner og linser sammen i en stor bolle

  7. Ha på olje, sitronsaft, salt og pepper og bland godt.

  8. Server ved å legge ett salatblad i en lompe, ha opp i 1-2 spiseskjeer bønnemiks + en spiseskje dressing.

 
 

Dressing

  • 4 liter yoghurt naturell

  • 6 fedd hvitløk

  • 10 ss tomatpuré

  • 10 ss ketchup

  • 2-4 ss tahini, smak til

  • 3-5 ss malt spisskummen

  • 4 ts chilipilver

  • 4 ts hjemmelaga tacokrydder

Framgangsmåte - Dressing

  1. Ha yoghurten i en bolle

  2. Finhakk hvitløken

  3. Bland alle ingrediensene i yoghurten.

  4. Smak til med salt, ekstra chili eller krydder.

La barna smake til!