– Tenk om mat var utgangspunkt for all læring! Møt Sigrid Bye-Bakke
– Jeg trives veldig godt med mange og varierte oppgaver. Sigrid Bye-Bakke er faglig leder ved Geitmyra Credo. – Jeg brenner for alle de magiske møtene jeg har i min hverdag med barn og unge. Det å kunne være med å påvirke barn og unge til å ta gode valg rundt mat og måltidet er viktig for meg.
Sigrid er oppvokst i Trondheim og bor i dag i en generasjonsbolig på Byåsen sammen med mor, stefar, mann, to barn og en hund. – Jeg setter stor pris på generasjonsmøtene i min hverdag, forteller hun. Sigrid har jobbet som lærer i ungdomsskolen i 11 år og tar nå en master i didaktikk med fokus på mat og helse.
Som faglig leder på Geitmyra Credo er Sigrid med i planlegging, gjennomføring og evaluering av det vi driver med. – Jeg er opptatt av at det vi driver med er forankret i styringsdokumenter og blir operasjonalisert for barn og unges beste. For barna er fremtiden. Det er de vi må høre på, satse på og la medvirke!
Sigrid drømmer om at mat- og helse skal få en høyere prioritering i skolen. – Tenk om mat var utgangspunkt for all læring. Ved bruk av sansene, praktisk og tverrfaglig tilnærming. Dette for å gi barn og unge mulighet til å være nysgjerrig, kreativ og skape et godt liv. Jeg ønsker å være med å bidra til å skolen er for alle, at det er med utgangspunkt i barn og unges liv, et tett samarbeid med nærmiljøet og ikke minst næringen.
– Jeg vil gjøre en forskjell! Sigrid er med på UNGE STEMMER som er et lederprogram for unge ledertalenter i Trøndelag gjennom Sparebank 1 samfunnsutbytte, LO og NHO. – Der er jeg for å lære ennå mer om hvordan jeg kan koble sammen barnas stemme, skolen, mat, næringen og det jeg brenner for.
For Sigrid har måltidet en helt egen verdi. – I utgangspunktet har jeg ikke noen favorittmat, fordi all mat kan bli en favoritt om vi fokuserer på måltidet, forteller hun. – I min hverdag ønsker jeg å synliggjøre hvordan måltidet kan være pedagogisk, lærerik, dannende og inkluderende. Måltidet kan skape så fine møter mellom mennesker og derfor mener jeg vi må satse på det.
Sigrids beste kjøkkentips er å ha oversikt. – Få oversikt over hva du har, hva du trenger og hva du kan lage. Da kan du bruke råvarer i sesong, være kreativ og holde god orden. Vi kaster for mye mat i dagens samfunn og skal vi kaste mindre, må vi ha oversikt!