Linsesuppe

Denne linsesuppa er populær blant både barn og voksne, proppfull av næring og deilige krydder. Krydder gir masse smak og aroma. Her bruker vi en karriblanding.

 
 

Ingredienser

(til 6 personer)

  • 3 poteter

  • 1 gulrot

  • 1/3 grønn chili

  • 4 fedd hvitløk

  • 1 løk

  • 2 cm ingefær

  • 5 ss matolje

  • 2 dl røde linser

  • 2 ss karripulver

  • 1 boks kokosmelk

  • 8 dl vann 

  • 1 lime, saften av

  • Salt og pepper

  • Koriander til pynt

Utstyrsliste: Skjærefjøl, kniv, skreller, litermål, spiseskje, boksåpner, gryte, sleiv.

Framgangsmåte

  1. Skyll grønnsakene og kutt poteter og gulrot i små biter.

  2. Hakk løk og finhakk hvitløk, ingefær og chili.

  3. Varm opp oljen i en gryte.

  4. Surr løk, hvitløk, poteter, gulrot og chili til løken er myk.

  5. Tilsett linser og karrypulver og fres et par minutter.

  6. Ha vann og kokosmelk i gryta og småkok i 15 minutter.

  7. Smak til med lime, salt og pepper.

    1. Om du vil ha en glatt suppe, så kjør den med en stavmikser.

  8. Server suppa rykende varm med koriander og lime, knekkebrød og smør.