Minestronesuppe

Minestronesuppe er en tykk tomatbasert suppe med masse deilige grønnsaker, bønner og ofte litt pasta. Den er skikkelig sunn, gir masse næring, er herlig mettende og ypperlig å lage om man har litt grønnsaker som må brukes opp.

Tallerken med minestronesuppe og revet parmesan på toppen.

Ingredienser

15 porsjoner

  • 2 ss rapsolje

  • 1 løk

  • 4 fedd hvitløk

  • 2 gulrot

  • 2 stilker stangselleri

  • 1 squash

  • 800 g hermetisert hakket tomat

  • 3 stk grønnsaksbuljongterninger (eller 3 ss buljongpulver)

  • 400 g hvite bønner

  • 1, 5 L vann

  • 2 dl fullkornspasta (fusilli eller makaroni)

  • 1 ts tørket timian

  • 1 ts tørket oregano

  • 1 ss tørket basilikum

  • 1 pose brekkbønner (frosne eller ferske)

  • Salt og pepper (smak til)

  • Parmesan til topping (kan sløyfes)


Utstyr: skjærefjøl, kniv, gryte med lokk, røresleiv, litermål, ss, ts, liten sil, rivjern

Framgangsmåte

Tid: ca 60 min med barn, ca 45 min voksen

  1. Ha olje i gryten og varm opp på medium varme.

  2. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Kutt gulrøtter og stangselleri i små terninger og fres alt sammen i gryten i 5 min. 

  3. Skjær squash i terninger og tilsett i gryten sammen med tomater. Rør godt rundt.

  4. Tilsett buljongpulver, hvite bønner, krydder og vann. Rør rundt og kok på lav varme i ca 20 min under lokk.

  5. Ha i pasta og kok til den er myk.

  6. Tilsett brekkbønner når det gjenstår 3 min av koketiden. Smak til med salt og pepper.

  7. Server gjerne med litt raspet parmesanost på toppen.



Alternativer ved intoleranser

  • Gluten: Bruk glutenfri pasta