Minestronesuppe
Minestronesuppe er en tykk tomatbasert suppe med masse deilige grønnsaker, bønner og ofte litt pasta. Den er skikkelig sunn, gir masse næring, er herlig mettende og ypperlig å lage om man har litt grønnsaker som må brukes opp.
Ingredienser
15 porsjoner
2 ss rapsolje
1 løk
4 fedd hvitløk
2 gulrot
2 stilker stangselleri
1 squash
800 g hermetisert hakket tomat
3 stk grønnsaksbuljongterninger (eller 3 ss buljongpulver)
400 g hvite bønner
1, 5 L vann
2 dl fullkornspasta (fusilli eller makaroni)
1 ts tørket timian
1 ts tørket oregano
1 ss tørket basilikum
1 pose brekkbønner (frosne eller ferske)
Salt og pepper (smak til)
Parmesan til topping (kan sløyfes)
Utstyr: skjærefjøl, kniv, gryte med lokk, røresleiv, litermål, ss, ts, liten sil, rivjern
Framgangsmåte
Tid: ca 60 min med barn, ca 45 min voksen
Ha olje i gryten og varm opp på medium varme.
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Kutt gulrøtter og stangselleri i små terninger og fres alt sammen i gryten i 5 min.
Skjær squash i terninger og tilsett i gryten sammen med tomater. Rør godt rundt.
Tilsett buljongpulver, hvite bønner, krydder og vann. Rør rundt og kok på lav varme i ca 20 min under lokk.
Ha i pasta og kok til den er myk.
Tilsett brekkbønner når det gjenstår 3 min av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Server gjerne med litt raspet parmesanost på toppen.
Alternativer ved intoleranser
Gluten: Bruk glutenfri pasta