I ukene 26, 27, 31 og 32 tilbyr Geitmyra Kristiansand 4-dagers gratis kokkeskole for de som går på 5. - 7. trinn. Geitmyras kokkeskole er fire dager fylt med matlaging og sosiale aktiviteter på matkultursenteret på Odderøya.
Dette er noe av det vi skal gjøre i løpet av de fire dagene:
Kuttetekninkker: Lær å kutte som en kokk.
Pizzaskole: Lær å lage pizza som en proff og steke den i vedfyrt bakerovn. Lær å lage deig og sjonglere den. Vi viser hvordan du lett kan dyrke dine egne tomater. Vi skal også lage vår egen mozzarellaost - kjemi på kjøkkenet.
Pastaskole: Pasta fra bunn. Det er slettes ikke så vanskelig. Men krever egg, mel og kjærlighet. Med og uten pastamaskin. Ulike former og farger.
Smaksjakt: I naturen vokser det masse godt og spiselig. Vi drar på jakt, med vårt eget smakskart og ser hva vi finner.
Det fantastiske havet: Lær å filetere fisk som en proff, smak skjell og skalldyr og lær om hvor mye forskjellig som bor i havet som kan spises.
Is-verksted: Lær å lage is på flere måter. Med gammeldags ismaskin, superenkel gjør-det-hjemme-metode og med flytende nitrogen.
Grillfest: Alt kan grilles. Vi lager fest, og griller masse forskjellig. Lær å grille grønnsaker og frukt. Lær å lage marinader og sauser, så du selv kan imponere venner og familie.
Praktisk
Sted: Geitmyra matkultursenter for barn på Odderøya, Odderøyveien 41.
Tid: Mandag - torsdag kl 09:00 - 14:00
Alle får lunsj hver dag.
Ta med solkrem og klær etter vær.
Sommerkokkeskolen er gratis, men har begrenset antall plasser. Gi derfor beskjed i god tid dersom du har meldt deg på, men ikke kan komme likevel. Da kan kanskje noen andre få glede av plassen din.
Har du spørsmål: Send til helene@geitmyra.no
Tlf: 38 13 40 50