En smak av Japan

Lyst til å prøve noe nytt? Tamagoyaki er navnet på en japanske omelett – en rullet omelett. Ordet betyr rett og slett stekt egg. Vi lager den sammen med barna og samtidig lærer de ulike matlagingsteknikker.

Den lages ofte ved å rulle tynne lag av pisket egg sammen til en kompakt rull. Når du mestrer kunsten å rulle eggene, kan du si at du er halvveis til å bli en japansk sushikokk – fordi tamagoyaki er en essensiell del av sushiuniverset!

Tamagoyaki til 2 personer

4 egg
1 ts. Honning eller brunt sukker 
1 ss soyasaus
Olje til steking

Knekk eggene i en bolle og visp dem forsiktig, gjerne med et par spisepinner.

Tilsett honning og soyasaus. Bland til alt er godt kombinert, men unngå for mye luft i miksen.

Forvarm stekepannen og sett stekepannen på middels varme og tilsett en liten mengde olje. Bruk et papirhåndkle eller en bakepensel til å fordele oljen jevnt i pannen.

Stek første lag ved å helle en liten mengde eggemiks i stekepannen, akkurat nok til å dekke bunnen i et tynt lag.

La egget sette seg, men ikke bli helt stivt.

Når overflaten fortsatt er litt fuktig, bruk spisepinner eller en liten stekespade til å rulle omeletten fra én side av pannen til den andre. Flytt den ferdige rullen til kanten av stekepannen.

Hell på nytt lag ved å tilsette litt mer av eggemiksen i pannen, slik at det dekker bunnen igjen. Løft den ferdige rullen litt slik at miksen kan renne under. Gjenta prosessen

Fortsett å helle små mengder eggemiks, la det sette seg, og rull det sammen med den eksisterende omeletten. Gjenta til all eggemiksen er brukt opp.

Når du er ferdig med å steke, kan du forsiktig forme omeletten med stekespaden slik at den blir jevn og pen og løft den over på enden av et bakeark.

Rull den stramt sammen og la den avkjøle seg og koke ferdig før du skjærer i den. 

Skjær omeletten i biter og server som en del av et måltid eller som snacks gjerne med vårløk og ristet sesamfrø.

Tips! Bruk lav varme for å unngå at eggene svir seg. Ha tålmodighet – det tar litt tid å lage Tamagoyaki, men resultatet er verdt det!


Flere retter med egg


Mona Ek