Potetsuppe med røkelaks
Potetsuppe hører høsten til, da er det mange potetsorter å velge mellom! Bruk gjerne en potetsort som er litt ekstra god på smak, som for eksempel mandelpotet.
Ingredienser
til 4 personer
700 g poteter
1 fedd hvitløk, hakket
1 løk, hakket
1 purre, kun det hvite skåret i skiver
9 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 dl kremfløte
1 knivsodd revet muskatnøtt
2 laurbærblader
Salt og pepper
100 g røkt laks
Det grønne fra purren, finhakket, til pynt
Framgangsmåte
Skrell potetene og kutt dem i grove biter. Legg dem i kaldt vann så de ikke blir brune.
Fres løk, hvitløk, og purre.
Når grønnsakene er blitt litt myke kan du blande i potetene, og tilsette vann og buljongterningen. Ha i laurbærbladene.
Kok suppen til potetene er møre og plukk ut laurbærbladene. Bruk en stavmikser eller blender for å få suppen glatt og klumpefri – men pass på å ikke kjøre suppen for lenge. Da kan den bli limaktig i konsistensen.
Tilsett fløten og revet muskatnøtt. Smak til med salt og pepper.
Skjær røkelaksen i småbiter, og ha over suppen når du serverer.