Læring for næring

Prosjekt for rekruttering til matbransjen

Geitmyra Ringsaker ligger midt i Norges matfat. Hver eneste dag spiser barn og voksne over hele landet mat som kommer fra Ringsaker. Likevel er det ingen selvfølge at barna som vokser opp i en av landets største landbrukskommuner identifiserer seg med denne kulturen. Til høsten starter vi opp et større prosjekt på Geitmyra Ringsaker for rekruttering til matbransjen.

 
Ungdommene fra Geitmyra lærer å partere kjøtt

Herlig engasjement

 

Vi på Geitmyra synes at det å jobbe med mat er det gøyeste og viktigste man kan gjøre! Derfor vil vi at flere unge skal velge en utdanning innen matfag - man kan bli kokk, baker, kjøttskjærer, butikkslakter, fiskehandler, konditor, pølsemaker og mye, mye mer!

 
Morgendagens matprodusenter lærer å partere gris

Krefter i sving.

 

For at barn og unge skal lære hvilke utdannings- og yrkesmuligheter som finnes, har vi i vår et pilotprosjekt på Geitmyra Ringsaker der barn og ungdom fra 4H får møte kjøttskjærere fra Nortura, de får møte Matbransjens Opplæringskontor som kan fortelle om utdannings- og karrieremuligheter, og de får prøve seg som kjøttskjærere selv! Og selvfølgelig lager vi god mat som vi spiser til slutt.