Matglede er viktig – og også det å oppleve hvor maten kommer fra.
Barna vil se og gjøre, de vil lukte og kjenne, og de vil selv prøve!
Det er barna som er sjefskokkene denne dagen. Vi går på en liten plastryddeaksjon før vi sanker mat og urter til maten vi skal tilberede.
Det er barna som står i fokus. Vi vil lære dem at matlaging er gøy! Det er viktig at de får kjenne, føle og smake på de gode økologiske og lokale råvarene underveis. Vi skal lære om smak, tilberede urter og lære om varmebehandling. Og så må vi innom enkel, men viktig, mathygiene.
Til slutt samles vi til et felles måltid!
I tillegg til at vi skal lage mat og ha det gøy, får alle barnehager boka Barnas aller beste kokebok – 80 oppskrifter fra Geitmyra. Her handler det like mye om sanselighet, historieformidling og selvtillit på kjøkkenet, som det å bare følge oppskrifter.
Praktisk:
Førstemann til mølla: Vi legger ut én plass til hvert kurs.
Én plass er en gruppe med max 10 barn (4-6 år ) + minimum 2 ansatte. Skriv antall barn og alder i påmeldingsskjema.
Meld fra om matallergi i påmelding.
Påmeldingen er bindende.
Vi lager aller helst maten ute over et bål eller grill. Blir dette vanskelig, kan vi lage den på kjøkkenet. Vi tar med alt av råvarer og utstyr.
Når: Fredager klokken 11:00 - 14:00
Varighet: 3 timer
For hvem: Barnehager i Hedmarksregionen
Pris: 600,- pr barnehagegruppe