På Geitmyra matkultursenter for barn underviser vi hver dag i mat og helse. Nå har vi laget et webinar for deg som jobber med barn og mat – enten som mat- og helselærer eller lærer. Her er det også mye inspirasjon å hente hvis du jobber i barnehage, på SFO eller på andre arenaer der barn og mat er et tema.
Med den fantastiske poteten som råvare, skal vi se nærmere på den praktiske kunnskapen, livsmestringen, fellesskapfølelsen og matgleden vi kan få med utgangspunkt i matlaging. Ved å bruke mat som utgangspunkt, gir vi barna mestringsfølelse og kunnskap de trenger for å ta gode valg – for seg selv og for jorda vår. Også fellesskapet rundt måltidet er viktig for samarbeid, omsorg og respekt. Maten og måltidet stimulerer til kreativitet og gjennomføringsevne. Det er praktisk kompetanse vi har bruk for. I dag. I morgen. I framtida.
Vi ønsker at du skal sitte igjen med:
Inspirasjon til hvordan du kan legge opp tverrfaglig mat- og helseundervisning
Et ferdig undervisningsopplegg du kan ta med deg inn i undervisningen
Kreative oppskrifter og matlagingsteknikker
Vi håper du har lyst til å bli med!