Back to All Events

Spiselig naturfag - todagers


  • Geitmyra matkultursenter for barn 2 Tåsenveien Oslo, Oslo, 0462 Norway (map)

Vi mennesker og maten vi spiser er del av et kretsløp – maten kommer fra havet, åkeren, skogen og fjøset. Derfor er mat- og dyrking perfekt for å utforske naturfagspensum. På Geitmyra bytter vi ut lærebøkene med bikuber, høner og kompost. I Spiselig naturfag er elevene på Geitmyra to dager. Elevene er med å høste og lager mat med råvarene rett fra åkeren. De lærer om bærekraft, økologi, ressurser, mangfold og økosystemer. I undervisningsopplegget er vi opptatt av å vise elevene sammenhengen mellom maten vi spiser og prosessene i naturen.

Undervisningen går over to dager og varer fra 9.00-14.00 begge dagene. Les mer om Spiselig naturfag her.

Tilbudet gjelder 4. trinn, 6./7. trinn eller 9./10. trinn. All undervisningen tar utgangspunkt i kompetansemålene i faget, og undervisningsoppleggene er valgt ut med bakgrunn i hva mat- og helselærerne erfaringsmessig etterspør. Vi tilpasser undervisningen etter alder.