Kom og besøk oss på Geitmyra!

Den beste tiden på året!

Akkurat nå bugner det på Geitmyra på Sagene! Gartnerne våre, Mikkel og Maren, har jobbet hardt for å gjøre alt klart til høstens undervisning. Ta med barna og spis matpakken på tunet, meld dere på kurs eller bare kom innom og nyt den praktfulle sensommeren og høsten.   

Mange barn og voksne har besøkt oss mange ganger, men noen av dere har kanskje aldri vært her. Legg gjerne turen innom Tåsenveien 2 for å hilse på hønene eller bare rusle rundt i den fantastiske hagen vår. 

Barnehager og skoleklasser er også hjertelig velkommen til å spise matpakkene sine hos oss. Vi har langbord, åpent tun og vennlige høner. Og de to myke gårdskattene, Emmer og Spelt, elsker besøk!  

Hva skjer på Geitmyra?

Det er mye som skjer på Geitmyra i tiden framover. I ukene 31, 32 og 33 tilbyr Geitmyra Oslo 4-dagers gratis kokkeskole for de som går på 8. - 10. trinn. Det blir fire dager fylt med matlaging og sosiale aktiviteter her på gården. Kokkeskolen arrangeres også i høstferien.

5. og 12. august arrangerer vi familiekurs i dyrking. Hver lørdag i sommer har vi plass til at 5 barnefamilier kan komme og lære om å så, stelle, vanne, luke og høste grønnsaker. Sammen skal vi lage frøbomber, lære om honningbier og bygge insektshotell. 

I tillegg til at vi har undervisning hver dag i hele høst, tilbyr vi også et etterskoletid-tilbud for barn. Følg med for mer informasjon.

Vi skal også være med på årets MatLarm og selvsagt skal vi være med på årets Verdens Kuleste Dag med mye spiselig og morsomt.

Grønnsaker, frukt og bær i hagen på Geitmyra!

Vi lager mat, med og uten oppskrifter. På Geitmyra utfordrer vi sansene og nysgjerrigheten – hos oss skal barna lære å stole på seg selv. Når maten er ferdig, dekker vi bordet og samles rundt måltidet og all den gode maten vi har laget.
— Greg, underviser på Geitmyra

Alt kan grilles!

Åpen gård – barnas favorittdag!

Noe av det hyggeligste vi gjør på Geitmyra er å arrangere åpne familiedager! Da samler vi det vi kan av frivillige til å lage et svært arrangement som er åpent og gratis for alle. Vi har sesongbaserte temaer som reflekterer matkultursenterets aktiviteter og verdier. Alle som besøker de åpne arrangementene skal ha smakt og lært noe nytt når de går hjem.

Denne høsten inviterer vi til Halloweenfest 28. oktober. Det skumleste med halloween er alt matsvinnet. Hold av datoen! 

– Jeg visste ikke at barn er så nysgjerrige på mat.

Halloween på Geitmyra – en smakfull opplevelse!

Geitmyra skolehage 

Rett ved Geitmyra gård finner dere Geitmyra skolehage. En fantastisk oase som også er åpen for alle. Geitmyra skolehage ble etablert i 1909, og er Norges største og eldste skolehage. Den eies og drives av Oslo kommune. Vi har ett mål med jord og dyrker frukt, bær, urter og grønnsaker. All vår dyrking er økologisk. Fordi det er best for oss – og for naturen. Økologisk dyrking gir elevene best kjennskap til naturens kretsløp, og prosessene som ligger bak all maten vi spiser. At vi dyrker økologisk betyr at vi ikke bruker sprøytemidler og kun bruker naturlig gjødsel fra hønene og komposten.

Skolehagen er åpen på dagtid, så ta dere en tur innom og få med dere alt som foregår der. 

Velkommen til oss!


Vi skal lære alle barn i Norge å bli glad i mat som gjør dem godt!

Geitmyra er en ikke-kommersiell stiftelse som jobber for å lære så mange barn og unge som mulig å bli glade i mat som gjør dem godt. Vi jobber direkte med barn og ungdom gjennom skoleundervisning, kurs og åpne arrangementer. Med opplæring og informasjon inspirerer vi foreldre, lærere og andre som jobber med barn og ungdom.

I 2011 skapte vi noe som ikke fantes: Et matkultursenter for barn i Oslo. med visjonen å lære flest mulig barn og ungdom å bli glade i mat som gjør dem godt. Siden 2017 har vi etablert Geitmyra-sentre i Kristiansand, Trondheim og Ringsaker. Nå skal vi også åpne i Tønsberg. Alle sentrene bygger på erfaringene fra Geitmyra Oslo, men er basert på lokal tradisjon, matkultur, råvarer og identitet.

Vi vil pirre nysgjerrighet, dyrke kunnskap og øke matgleden til barna som kommer til oss. Og vi vet at barn kan lage mat, at de tør å smake og at de må tas på alvor. Når barna lærer å ta gode matvalg gir vi dem kunnskap de kan dra nytte av gjennom hele livet.

Les mer om Geitmyra og hvordan vi jobber.