En jobb med mening. Møt Siri Omholt.

På Skjølberg Søndre Kretsløpsgård står Siri Omholt engasjert og underviser ungdommene fra Orkland kommune. – Jeg er en livsglad og jordnær sjel som liker å bruke både hode og hender og se resultater av det jeg gjør, forteller hun. 

Siri er utdannet sivilingeniør med master i aerodynamikken rundt vingedrakten og lærer i naturfag og matte. Nå jobber hun som undervisningsansvarlig på Geitmyra Credo. – Min oppgave er blant annet å planlegge og gjennomføre skoleundervisning, både i Geitmyras lokaler på Lilleby og ute i distriktet, sammen med mine eminente kokkekollegaer. Og så sitter jeg i arbeidsmiljøutvalget i Geitmyra.

Hjemme på Sverresborg i Trondheim har hun høner, en liten kjøkkenhage og marka rett utenfor. Siri er fra Averøya, men vokste opp på Ås utenfor Oslo. – Mentalt hører jeg hjemme på en gård med strandlinje og geiter i utmarka – men det er jo de bra folka man har rundt seg som teller til syvende og sist. 

Siri bor sammen med Hans Kristian og to barn. – Jeg synes livet byr på mange gleder. Gleden ved å få oppleve to barn som vokser opp, finne meitemark i egen kjøkkenhage, prate med gode venner, oppdage en ny sti med terrengsykkelen i marka, nakenbade, felle et tre, skrive på hemmelige ræpptekster som ingen får høre, seile, drikke en flaske god vin, få tid til å være kjærester i en altoppslukende hverdag, snekre noe som ikke er å få kjøpt, trekke inn lukten av sjø, ha helger uten planer, lese en god bok, våkne opp i et telt lang fra folk – og ikke minst – ha en jobb som gir mening. 

På Geitmyra er det matglede, folkehelse og bærekraft som står sentralt. Og det er en engasjert gjeng som jobber hver dag for å gjøre en forskjell. – Jeg brenner for naturen. Og for å bruke mindre penger. Jeg brenner for et rettferdig og bærekraftig matsystem og for et selvforsynt land. At det skal være lett å ta de gode matvalgene for oss selv og verden. 

Det beste Siri vet er smør laget på rømme. – Fordi det er utrolig godt, rett og slett! Her går jeg mot Helsedirektoratets kostråd, smiler hun. 

I lokalene på Lilleby jobber Siri sammen med to kokker og av dem lærer hun mye. Hennes beste kjøkkentips er å fryse ned flatt. Gjerne også vakumpakket. – Jeg blir fortsatt mobbet for min klumpfrysing av fiskekraft, ler hun. – Men nå er det ordning og reda i fryseren, det er plass til mer og ikke minst kan du knekke av en passende bit når du vil. 




PÅ GEITMYRA

I denne spalten kan du bli litt bedre kjent med alle oss som jobber på Geitmyra og bli med inn på våre sentre i Oslo, Trondheim, Kristiansand og Ringsaker.