Åpent hus, åpent kjøkken og god plass rundt bordet!

Åpent på Geitmyra

Åpent på Geitmyra Ringsaker: – En suksess! Barn- og ungdom elsker å lage mat sammen, forteller Greg Rolak som over åtte kurskvelder har lært dem å lage alt fra sushi til tapas og hjemmelaget ravioli. 

Hver onsdag har det vært full aktivitet på Geitmyras kjøkken på Ringsaker. Tilbudet er et lavterskeltilbud og det har ikke vært behov for å melde seg på. – Vi var temmelig spente første gangen, forteller Greg. – Heldigvis kom det 14 stykker og etter det har det vært helt fullt, fortsetter han. 

– Å lage mat sammen er en veldig fin fritidsaktivitet, forteller Greg. Barna er på ulike stasjoner, lærer nye ting og smaker seg frem. Samtidig blir barna kjent med hverandre på tvers av alder. Flere av barna har vært på mange av kursene. – Vi starter ettermiddagene med prepping til matlaging og snakker om hva vi skal lage, sier Greg. – Vi lager mat, med og uten oppskrifter. På Geitmyra utfordrer vi sansene og nysgjerrigheten – hos oss skal barna lære å stole på seg selv. Når maten er ferdig, dekker vi bordet og samles rundt måltidet og all den gode maten vi har laget. 

Matkurs for barn

Åpent på Geitmyra er sponset av Gjensidigestiftelsen og er et gratistilbud til barn i alderen 10-15 år. Og Åpent på Geitmyra betyr akkurat det: Et åpent hus, et åpent kjøkken, åpne voksne og god plass rundt bordet. 

– Dette har vært et utrolig vellykket prosjekt, smiler Greg. – Jeg håper vi kan fortsette med å invitere til Åpent på Geitmyra mange ganger til!