Egg med hjemmelagde tomatbønner

Hjemmelagde tomatbønner

Hva med en skikkelig cowboyfrokost før dere legger ut på langtur? Egg og hjemmelagde tomatbønner er perfekt sikringskost.

I mange land er tomatbønner det aller vanligste mellommåltidet for barn. Bønner er godt, mettende og proteinrikt, men tomatbønner på boks er ofte litt søtere enn vi liker. Her er en rask og lett versjon dere kan lage selv. Tomatbønnene vi kjenner er laget med hvite bønner, men dere kan velge de dere liker best. Kikerter fungerer også godt. Server gjerne bønnene på ristet brød med et speilegg over.

Til 4 personer:

1 ss olivenolje
1/2 løk
1/2 rød chili – valgfritt
1 ss tomatpuré
1 ts honning
1 ts eddik
1 boks bønner
1 boks hermetiske tomater
salt
pepper

Rens og hakk løken. Det chilien i to, skrev ut frøene og finhakk den. Stek løk og chili sammen i oljen i en kjele til løken er blank. Ha i tomatpuré og fres litt. Sil væsken av bønnene og ha dem i gryten sammen med resten av ingrediensene. Rør godt og kok opp. La det hele koke i 10 minutter og smak til med salt og pepper.