Gulrotsuppe med appelsin

Gulroten kommer fra Afghanistan og er en viktig kulturplante over hele verden. Den har vært dyrket i over 2000 år og kommer i mange ulike farger, blant annet gul, hvit, lilla, sort og oransje. Den kan brukes i utallige ulike retter da den er like god å spise både rå, kokt eller bakt i ovn, og brukes derfor i alt fra supper til kaker.

Ingredienser

(til 10 personer)

  • 4 ss nøytal olje (raps, solsikke)

  • 600 g gulrøtter

  • 2 poteter (melne)

  • 3 sjalottløk

  • 3 fedd hvitløk

  • ¼ rød chili

  • 2 cm fersk ingefær

  • ½ ts spisskummen

  • ½ appelsin (saften)

  • 2 terninger grønnsaksbuljong (mos dem til pulver)

  • 1 liter vann


Utstyr: skjærefjøl, kniv, litermål, gryte, røresleiv, stavmikser/blender, spiseskje, teskje


Framgangsmåte

Tid: ca 45 min med barn, ca 30 min voksen

  1. Hakk løk og hvitløk. Kutt gulrøtter og poteter i terninger.

  2. Finhakk chili og ingefær.

  3. Ha olje i en gryte og surr løk, hvitløk, gulrøtter og poteter til løken er myk og blank. 

  4. Tilsett spisskummen, finhakket chili og ingefær og surr videre i 2 min. 

  5. Ha i buljongpulver og rør rundt. Tilsett vann og kok til gulrøtteneog potetene er møre uten lokk, ca 10 min. 

  6. Ha i saften fra appelsin og kjør suppen glatt.



Tips: Dette er en god suppe å lage på tur. Det er ikke nødvendig å kjøre den glatt.