Fisk og blåskjell i skjærsilden

Ingrediensert

til 4 personer 

  • 2 ss olivenolje til steking

  • 1 løk

  • ½  chilli

  • 3 fedd hvitløk

  • ¼ sitron

  • ½ boks hakket tomat 

  • 400 g renset hvit fisk 

  • 200 g blåskjell

  • Salt og pepper

Utstyr

Skjærebrett til grønnsaker og fisk, kniver, spiseskje, stekepanne med lokk, sleiv,  boksåpner

Framgangsmåte

  1. Kutt løk, chili og hvitløk i små biter

  2. Kutt fisken i store biter (5x5 cm)

  3. Ha olivenolje i panna og la den bli varm.

  4. Fres løk, hvitløk og chili på middels varme til løken er blitt myk. Pass på så den ikke brenner seg!

  5. Hell hakket tomat i pannen.

  6. La det småkoke i 3 minutt.

  7. Smak til sausen med salt, pepper og noen dråper sitronsaft. 

  8. Legg på fiskebiter og levende blåskjell.

  9. Ha på lokk eller folie. 

  10. La fisk og skjell dampe i 4-6 minutter til blåskjellene har åpnet seg. 

               

Tips:  Det er godt med kapers og hakket bladpersille over før servering

Sjekk blåskjellene sånn her: 

Bank det ferske blåskjellet lett i bordet: Lukker det seg lever det og kan spises. Lukker det seg ikke er skjellet dødt og må kastes. 

Etter koking/damping:  Er skjellet lukket er det dødt og må kastes.