Ostesmørbrød på bålet

Foto: Josefine Amlak

Denne oppskriften er perfekt når du trenger å bruke opp gamle brødrester. Forskjellige osterester og grønnsaker kan du også bruke. Gjør ferdig smørbrødene hjemme og pakk dem i folie, så er det bare å slenge dem på bålet eller grillen når du har ankommet turmålet.

Ingredienser

TIL 4 PERSONER

  • 8 store skiver brød, gjerne gammelt brød

  • 4 ss sennep

  • 4 ss ketsjup eller rester av annen saus

  • 4 tomater i skiver, eller andre grønnsaks rester

  • 24 skiver gulost eller andre osterester

  • Salt og pepper

  • 4 ark aluminiumsfolie

Framgangsmåte

  1. Ha ketsjup eller saus på en skive og sennep på en annen. Legg på pålegget du har lyst på og legg så den andre skiven på toppen. Pakk i folie. Denne delen kan du gjøre hjemme før du drar på tur.

  2. Når glørne på bålet er gode og varme kan pakkene legges på. Husk å snu jevnlig slik at brødet blir stekt på begge sider og osten smelter. Tar ca 10-15 minutter.

TIPS

Dette er en rett som egner seg godt til å bruke opp rester i. Sjekk kjøleskapet før du begynner.

Bålvett

  • Tenk over hvor du plasserer bålet i forhold til vindretning og -styrke.

  • Unngå å brenne materiale som gir gnister (papir, bartre, lyng o.l.)

  • Hold oppsyn med bålet så lenge det er tent.

  • Forlat aldri bålet før du er helt sikker på at det er skikkelig slokket.

  • Ta med deg søppel.