Potetsuppe med røkelaks

Potetsuppe hører høsten til, da er det mange potetsorter å velge mellom! Bruk gjerne en potetsort som er litt ekstra god på smak, som for eksempel mandelpotet.

Ingredienser

til 4 personer

  • 700 g poteter

  • 1 fedd hvitløk, hakket

  • 1 løk, hakket

  • 1 purre, kun det hvite skåret i skiver

  • 9 dl vann

  • 1 terning grønnsaksbuljong

  • 1 dl kremfløte

  • 1 knivsodd revet muskatnøtt

  • 2 laurbærblader

  • Salt og pepper

  • 100 g røkt laks

  • Det grønne fra purren, finhakket, til pynt

Framgangsmåte

  1. Skrell potetene og kutt dem i grove biter. Legg dem i kaldt vann så de ikke blir brune.

  2. Fres løk, hvitløk, og purre.

  3. Når grønnsakene er blitt litt myke kan du blande i potetene, og tilsette vann og buljongterningen. Ha i laurbærbladene.

  4. Kok suppen til potetene er møre og plukk ut laurbærbladene. Bruk en stavmikser eller blender for å få suppen glatt og klumpefri – men pass på å ikke kjøre suppen for lenge. Da kan den bli limaktig i konsistensen.

  5. Tilsett fløten og revet muskatnøtt. Smak til med salt og pepper.

  6. Skjær røkelaksen i småbiter, og ha over suppen når du serverer.


OppskrifterMona Ekpotet, suppe