Curry med sjømat og koko-chilisalat

Enkel – og supergod –  curry der du lett kan bytte ut sjømaten med kun grønnsaker eller kjøtt. Det er godt med noe som er litt hot i varmen.

Til 4 personer

6 dl kokosmelk
4 ss garum
2 lime
4 ss grønn currypaste
4 limeblader
2 stk sitrongress
3 ss nøytral olje
400 g fisk i terninger (her kan dere også bruke skalldyr og skjell)
2 vårløk
1 gulrot
½ brokkoli
12 sukkererter
Koriander og chili som pynt


1. Press saften fra lime rett oppi litermålet.
2. Ha garam, kokosmelk, currypaste og hele limeblader i litermålet.
3. Bank den nederste delen av sitrongresset mot kjøkkenbenken så den ”fibrer” seg og begynner å lukte godt av sitron!
4. Rør sausen sammen med sitrongresset. La sitrongresset stå i sausen.
5. Vask grønnsakene. 
6. Skjær gulroteni tynne skiver på skrå.
7. Del brokkolien i passe store buketter. Skrell stilken og kutt den i terninger.
8. Skjær vårløken i tynne skiver på skrå.
9. Grovhakk koriander til pynt
10. Kutt fisken i biter og sjekk om blåskjellene lever.
11. Sett stekepannen på fullt. Ha i oljen.
12. Ha grønnsakene i den varme oljen og fres alt godt i 2 minutter. 
13. Hell sausen over, og kok opp.
14. Ha i fisken og skjellene. Legg på lokk. Kok i ytterligere 5 minutter til skjellene har åpnet seg og fisken er ferdig. 
15. Smak til med mer garam.
16. Dryss over hakket koriander og litt rød chili.
17. Server med kokt ris og kokossalat.

Koko-chilisalat

Dette er en sterk salat av kokosflak som er vanlig å ha sammen med curryretter. Men den er også god sammen med annen mat. For eksempel grillmat, fisk og sjømat.

Til 4 personer

3 dl kokosflak
1 ts chiliflak
1 ts chilipulver¨
1 ts hakket koriander 
½ ts sesamolje
½ løk
1 fedd hvitløk
½ tomat
½ grønn chili 
½ rød chili
2 lime
Salt

Finhakk løk og hvitløk. Del chilien på langs og fjern stilk, frø og de hvite skilleveggene. Finhakk chilien. Bland chili, hvitløk og kokos godt sammen i en bolle. Smak til med limesaft og salt. La salaten stå i en halv time slik at smakene får blandet seg godt.

Chilibonanza