Lammecurry med potet

Curry er godt, men det er lett å la seg forvirre. I Norge er karri en krydderblanding, mens i England er curry navnet på gryteretten man lager med denne krydderblandingen. Opprinnelig var kari navnet som ble gitt til en krydret saus som ble spist i Madras i Sør-India. 

Garam masala er en krydderblanding med varme, aromatiske kryddere. «Garam» betyr varm og «masala» betyr blanding. Krydderblandingen varierer i smak fra hjem til hjem, fra region til region. Du får kjøpt ferdig garam masala, men vil du prøve å lage din egen ser du hvordan på geitmyra.no. 

Denne oppskriften drøyer restekjøttet godt, med linser, grønnsaker og poteter.  Poteter i karrien er ikke så rart som man kunne tro: visste du at India er verdens nest største potetprodusent? 

Ingredienser

til 4 porsjoner

  • 600 g lammekjøtt i strimler, gjerne rester av lammesteken.

  • 1 ss nøytral olje til steking

  • 1 stor løk

  • 2 hvitløksfedd

  • ½ grønn chili

  • 1 ss revet fersk ingefær

  • 1 ss gurkemeie

  • 1 ss garam masala

  • 1 ss spisskummen

  • ½ boks hakkede tomater

  • 2 dl vann

  • 1 dl røde linser

  • 2 gulrøtter

  • ½ blomkål

  • 2 poteter

  • 1 boks kokosmelk

  • 1 neve fersk spinat

  • Salt etter smak

Framgangsmåte

  1. Vask, skrell og kutt grønnsakene i passe biter.

  2. Skrell og kutt løken i biter. Hakk hvitløk, ingefær og chili.

  3. Sett en gryte på komfyren på middels høy varme. Ha i oljen.

  4. Stek kjøttet på alle sider til det er godt brunet.

  5. Tilsett spisskummen, garam masala og gurkemeie. Fres under omrøring i et par minutter.

  6. Ha i løk, hvitløk, chili, hvitløk og ingefær og stek sammen med kjøttet til løken blir blank.

  7. Ha i tomater, kokosmelk, linser og alle grønnsakene unntatt spinaten. Småkok i 30-40 minutter til grønnsakene er møre og linsene kokt.

  8. Ha i spinaten og la koke i 5 minutter til spinaten faller sammen.

  9. Server med nanbrød og raita.