Geitmyras fiskekaker

Går det an å bli lei av fiskekaker? Neppe! For fiskekaker kan smaksettes med nesten hva som helst.

Fiskekaker på en tallerken

På Geitmyra digger vi de klassiske sørlandske med ingefær, revet muskatnøtt og urter fra kjøkkenhagen. Neste gang kan du prøve fiskekaker med asiatiske smaker. Eller hva med halvparten fisk og halvparten krabbe? Mulighetene er uendelige! Du kan bruke mange forskjellige typer fisk i fiskekakene: Sei, torsk, steinbit, kolje eller en blanding. Dette er magre fisker. Du kan også lage fiskekaker av feit fisk som laks og ørret

Ingredienser

til 4 personer , eller 6 barn

  • 600 g fersk fisk uten bein

  • 1-2 ts salt

  • 1-2 stk kokt potet (må være avkjølt)

  • Sitron

Tradisjonelle fiskekaker - tilsett:

  • 1 ss finhakket gressløk eller andre urter du liker

  • ½ ts tørket ingefær

  • Revet muskat

  • Cayennepepper

Asiatiske fiskekaker - tilsett:

  • 3- 5 cm fersk ingefærrot (ferdig skrelt)

  • ½ fersk chili 

  • 2-3 fedd hvitløk

  • Fersk koriander etter ønske

Framgangsmåte

Tid: ca 45 min med barn, ca 30 min voksen

  1. Skyll og tørk fisken.

  2. Kutt fisken i store terninger.

  3. Mos den kokte poteten med en gaffel og ha i foodprosessoren sammen med fisk, salt, urter og de andre krydderne. Vær forsiktig når du krydrer fiskekakene, disse krydderne er sterke og smaker mye. Ta heller i litt om gangen.

  4. Kjør alt i foodprosessoren til det samler seg til en ball.

  5. Stek en liten prøve for å se om den trenger mer salt eller annet krydder.

  6. Form farsen til passe store fiskekaker og legg dem på et brett med bakepapir (det kan være lurt å ha litt vann på hendene, da blir det ikke så klissete).

  7. Stek i olje til de er gylne og gjennomstekt.

  8. Ha over litt sitronsaft før servering.

Tips: Server med grove burgerbrød og hjemmelaget remulade, og vips så har du kjempegode fiskeburgere.