Geitmyras prim

Prim er gamledagers godteri, rett og slett en slags karamell som er laget av sukkeret i melka. Etter at vi har sil av yoghurten til osten, sitter vi igjen med myse. Når vi koker mysen, fordamper vannet og melkesukkeret begynner å karamellisere seg.

Ingredienser:

  • ½ liter myse

  • 2 ½ dl kremfløte

  • ¼ vaniljestang

  • Brunt sukker

Framgangsmåte

  1. Ha mysen i en kjele. Kok opp og rør jevnlig. Det skal boble godt i kjelen.

  2. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv. Bruk både stang og frø.

  3. Når halvparten av mysen har fordampet, hell opp i fløten og tilsett vanlijestangen og frøene.

  4. Ha i en spiseskje sukker og smak til. Kanskje den trenger litt til? Rør godt og kok til blandingen tykner. Pass på! Det koker lett over.

  5. Hell primen i en bolle. Etter den har kjølnet litt, er det lurt å røre i den slik at fettet som flyter på toppen blander seg med primen.

  6. Sett bollen i kjøleskapet. Primen blir fast og smørbar i løpet av en times tid.

 
Prim på glass