Geitmyras kremost

Det er mulig å lage mange typer ost hjemme. På Geitmyra lager vi kremost av yoghurten og tilsetter det vi måtte ønske av smak. Det er gøy å smake til. La barna teste ut forskjellige varianter.

Ingredienser:

  • 150 g yoghurt

  • 1 ss frisk koriander og 1 ss bladpersille, eller

  • 1 vårløk, litt salt og grovkvernet pepper, eller

  • 1 hvitløksfedd og 2 ss mandler eller

  • Urter og krydder – oregano, basillikum, timian – alt går

  • Salt og pepper

Framgangsmåte

  1. Sett et dørslag over en bolle og legg i et tynt, fuktet klede (en osteduk eller et kjøkkenhåndkle). Ha i yoghurten og press forsiktig ut mysen. Knyt igjen og la det henge og dryppe fra seg i ca. 30 minutter.

  2. Hakk urtene, vårløk og mandler. Bland sammen med ostemassen. Lag gjerne flere varianter. Smak til med salt. Ha det dere ikke bruker i en tett beholder, eller dekk godt med plast. Holder seg bra i 4-5 dager i kjøleskapet.