Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Rekordbesøk på Barnas store gresskarfest 

Over 1600 fant veien til Geitmyra gård på søndag. Vi håper at alle som tok turen har fått inspirasjon til å lage noe godt av gresskaret!

Det skumleste med Halloween er alt matsvinnet

I fjor ble over 200.000 gresskar kjøpt inn til Halloween og nesten like mange gresskar ble kastet i søpla. Dette vil Geitmyra matkultusenter gjøre noe med. Gresskaret er en fantastisk råvare. Det er fest og hverdag. Det er supermat, serveringsfat og halloweenpynt. Du kan bake det, koke det, sylte det og lage vafler, pinnebrød, gløgg, gnocchi og mye annet,

I porten fikk alle gjestene servert Geitmyras egen gresskargløgg. Barna kunne forme sine egne gnocchi, mortre krydder til gresskarfrø og ha det på bakt gresskar. De kunne smake på gresskarlapper og se – og smake på – gresskar som Hokkaido, Grey, Butternut, Muskat og Tiger Cross. Og restaurant REST hadde laget verdens beste gresskarsuppe. 

– Kan jeg ta en til? Eller nei, mange? Den lille jenta har allerede spist flere gnocchi. Kanskje flere enn hun har laget. Og det er forståelig. Smakfulle gresskargnocchi sprøstekt i smør og salvie er helt uimotståelig. 

God feiring og velkommen tilbake neste år!

Jimmy Øien fra REST serverte verdens beste gresskarsuppe

Geitmyras juniorkokker i jobb

Geitmyras juniorgartnere i jobb

Over 1600 fant veien til Geitmyra gård denne søndagen

Gresskar i alle varianter

Kan det bakes? Klart det kan!

Kryddermorting på høyt nivå

Våre beste gresskaroppskrifter: 

Geitmyras gresskargløgg 

Kines perfekte gresskargnocchi 

Varmende gresskarcurry 

Gresskarvafler til middag 

Gresskarlapper 

Pinnebrød med gresskar 

Krydderbakt gresskar med frisk yoghurtdressing 

Gresskarbrød- og rundstykker 

Herlig gresskarsuppe

See this gallery in the original post

See this gallery in the original post